latinica  ћирилица
23/03/2018 |  11:44 ⇒ 13:13 | Autor: RTRS

Donacija iz Švajcarske za trebinjsku Bolnicu

Trebinjska Bolnica dobila je vrijednu donaciju medicinske i druge opreme iz Švajcarske. Pomoć je uputio Gvido Štokli iz Udruženja "Malteški red Švajcarske", a u Trebinje je stigla zahvaljujući zalaganju bračnog para Aleksić, koji su porijeklom iz Hercegovine. Ovo je treća donacija za trebinjsku Bolnicu, a saradnja će biti nastavljena i dalje.

Oprema koja je stigla u trebinjsku Bolnicu, veoma je značajna - osoblju će olakšati rad, a pacijentima obezbijediti bolju uslugu, ističu u rukovodstvu ove zdravstvene ustanove.

Zahvalni su bračnom paru Aleksić, čijim je zalaganjem po treći put stigla vrijedna pomoć.

"Oprema će unaprijediti rad bolnice, tu su medicinska pomagala, oprema za kuhinju, kreveti, ono što je neophodno za funkcionisanje bolnice tokom godine", rekao je direktor Bolnice Trebinje Borislav Grubač.

Osim tri donacije za trebinjsku bolnicu, iz Švajcarske su stigle i dvije isporuke za Dom penzionera. Saradnja će, ističu u Crvenom krstu, biti nastavljena i dalje.

Trebinjska bolnica odnedavno ima i novu upravu, koja je postavila prioritete rada - postići bolju i sveobuhvatniju zdravstvenu zaštitu.

U planu je završetak izgradnje novog hirurškog bloka i drugi projekti, u kojima rukovodstvo Bolnice računa na podršku gradske uprave.