latinica  ћирилица
23/03/2018 |  17:51 ⇒ 24/03/2018 | 01:08 | Autor: SRNA

"Vučić i Tači o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa"

Portparol Evropske komisije Maja Kocijančič izjavila je da će predsjednik Srbije Aleksandar Vučić večeras u Briselu sa predsjednikom samoproglašenog Kosova Hašimom Tačijem razgovarati o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine, te o primjeni dogovora koji su već postignuti, ali još nisu realizovani.
Maja Kocijančić - Foto: Screenshot
Maja KocijančićFoto: Screenshot

"Konkretni rezultati ove rasprave biće jasni večeras. Ono što mi želimo da vidimo jeste cjelovita normalizacija odnosa u kontestu toga što piše u Strategiji za zapadni Balkan. To je nešto što je vrlo važno za EU, ali i za Beograd i Prištinu u kontekstu njihovog napretka na evropskom putu", rekla je Kocijančičeva novinarima u Briselu.

Ona nije željela da iznosi konkretne detalje o budućem tekstu sporazuma o normalizaciji odnosa, niti o eventualnim rokovima do kada bi dogovor o njemu trebalo da bude postignut.

"Ako govorimo o implementaciji toga što je već dogovoreno u dijalogu, tu smo vrlo jasni da dogovori koji su već postignuti moraju da budu implementirani što je prije moguće", poručila je Kocijančičeva, prenose beogradski mediji.

Prema njenim riječima, očekivanja EU su jasna. "Poziv sa naše strane je jasan i obaveza je jasna. Obaveza koju su preuzeli predsjednici Vučić i Tači jasna je. Јasno je u kom pravcu moramo da idemo i sad na tome i radimo", navela je Kocijančičeva