latinica  ћирилица
24/03/2018 |  01:38 ⇒ 11:18 | Autor: RTRS

Tegeltija: Ekonomska situacija u Srpskoj stabilna

Interpelacije opozicije o stanju u zdravstvenom sektoru, Fondu PIO i javnim preduzećima, o kojima je ove sedmice raspravljano u Narodnoj skupštini, ministar finansija, Zoran Tegeltija nazvao je novim, neuspješnim, igrokazom opozicije. Gostujući u našoj emisiji "Post-faktum", Tegeltija je rekao da je ekonomska situacija u Srpskoj stabilna i da su svi ekonosmki pokazatelji u porastu.
Post faktum -
Post faktum

Tegeltija je istakao da su pozitivni svi makroekonmski pokazatelji, a da je rast BDP-a od 3,5 odsto najveći u regionu. Cilj je, kaže, do 2020. godine dostići rast od pet odsto.

On je dodao da su, u prethodnom periodu povećavane penzije, broj zaposlenih prvi put je premašio broj od 260 000 i konstantno se uvećava, dok se broj nezaposlenih smanjuje. Sve to dovelo je i do većeg punjenja Budžeta po osnovu poreza i doprinosa.

Govoreći o najnovijim poplavama, Tegeltija je rekao da će biti izvršena procjena štete i da će Vlada naći načina da pomogne oštećenima, ali da je najvažnije unapređenje sistema zaštite od poplava.

Pogledajte video ovdje