latinica  ћирилица
24/03/2018 |  14:40 ⇒ 17:49 | Autor: SRNA

SNSD: PDP ogolio i demaskirao karakter svoje probosanske politike

Savez nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ smatra da je dobro da javnost u Republici Srpskoj ima priliku otvoreno da čuje PDP koji je u današnjem saopštenju potpuno ogolio i demaskirao karakter svoje probosanske politike tvrdeći da se Srpska ne pita ništa u spoljnoj politici BiH, pridruživši se i na taj način klubu negatora i umanjivača Republike Srpske.
SNSD -
SNSD

"Smatramo i krajnje licemjernim i sramnim da takvi stavovi dolaze iz stranke čiji je predsjednik, u demokratskom ambijentu u Republici Srpskoj, i kao član opozicije dobio priliku da bude predsjednik odbora za evropske integracije u Narodnoj skupštini Republike Srpske", navodi se u saopštenju SNSD-a.

U tekstu se naglašava da je SNSD-u ovakav stav i pristup PDP-a i ostatka opozicije bio jasan i ranije, kada su bili prinuđeni blokirati njihov prijedlog Mehanizma koordinacije po kojem se takođe ništa nije pitalo Republiku Srpsku.

"Kasnije smo se sami izborili za usvojeni Mehanizam koordinacije po kojem se ništa ne može bez Republike Srpske i njenih zvaničnih institucija", ističu u SNSD-U.

SNSD podsjeća PDP da je javnost u Republici Srpskoj i te kako svjesna da su sankcije o kojima sramno i cinično govore uvedene zbog očuvanja ustavnog poretka Republike Srpske i odbrane Dana Republike, kao i da će već od oktobra u Predsjedništvu BiH sjediti onaj koji je za Republiku Srpsku spreman trpiti bilo kakve sankcije, a ne onaj koji se samo zbog sebe boji svega, pa umjesto njega stranka mora odgovarati čak i na pisma upućena njemu.

PDP je saopštio ranije danas da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik "ne može da brani spoljnopolitički interes Srpske", jer je njegova strategija spoljne politike "potpuna izolacija".

Iz ove stranke navode da je Dodik "uspio da izoluje Republiku Srpsku i sebe čak i od svojih nekadašnjih prijatelja - Sjedinjenih Američkih Država i Izraela".