X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Tvoje lice zvuči poznato
25/03/2018 |  12:11 ⇒ 12:11 | Izvor: B92

Srbi kažnjeni na Tajlandu zbog "obnaženih nogu pored Bude"

Kancelarija turističke policije u Bangkoku saopštila je da je dvoje srpskih turista kažnjeno sa po 5.000 tajlandskih bahata, odnosno 130 evra.
Bangkok - Foto: Novosti.rs
BangkokFoto: Novosti.rs

Oni su kažnjeni zbog nepristojnih fotografija snimljenih na zidu Hrama smaragdnog Bude u Bangkoku.

Tajlandska turistička policija je dvoje srpskih državljana pronašla juče i suočila ih sa optužbama u svojoj ispostavi na aerodromu Suvarnabumi, rekao je zamenik načelnika TPB Suračate Hakparn, prenopsi list "Bangkok post".

Kako navodi list, na fotografijama je prikazana N.Ć. (31) koja sedi na zidu u okviru Velike palate sa obnaženim nogama, a napravio ih je njen saputnik V.V.(31).

Fotografije su objavljene na društvenim mrežama, a kako prenosi "Bangkok post", izazvale su kritike zbog neprimjerenog ponašanja na svetom mjestu Pra Ubosot u Vat Pra Si Ratana Satsadaramu.

Prema navodima, djevojka je priznala da se nalazi na fotografijama, dok je mladić rekao vlastima da je on profesionalni fotograf, saopštila je policija.

Dvoje srpskih turista su objasnili da nisu znali da bi fotografije mogle da predstavljaju prestup niti da time krše tajlanski zakon, naveo je Suračate.

Inače, nepristojnost u javnosti zabranjena je tajlandskim Krivičnim zakonikom.

Poslije ovog incidenta, turistička policija je najavila da će pojačati javne kampanje kako bi podigla svijest među posjetiocima Tajlanda o tome šta je zabranjeno činiti dok borave u posjeti vjerskim ili istorijskim mjestima.

U novembru prošle godine, dva Amerikanca objavila su na stranici na Instagramu o putovanjima fotografije na kojima im se vide zadnjice u čuvenom Hramu zore (Vat Arun) u Bangkoku, nakon čega su uhapšeni na aerodromu i optuženi za nepristojno ponašanje, podsjeća "Bangkok post".