latinica  ћирилица
25/03/2018 |  13:46 ⇒ 26/03/2018 | 08:07 | Autor: SRNA

Špirić: Mektić falsifikovao dokumenta (FOTO)

Tri dana nakon što je ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića optužio da stoji na čelu specijalnog hibridnog rata protiv Srpske i pokazao krivičnu prijavu protiv njega iz '98. godine zbog preprodaje nadgrobnih spomenika, potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić danas iznosi nove optužbe za falsifikovanje dokumenata i prikrivanje krivičnih prijava. Dok Špirić pita kako je neko sa takvom biografijom mogao postati ministar, prozvani Mektić na nove optužbe ne odgovara.

Krenulo je od krivične prijave za preprodaju nadgrobnih spomenika, nastavljeno krivičnom prijavom za falsifikovanje dokumenata. Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić ovaj put novinarima je pokazao prijavu iz septembra '97. godine da je Mektić krivotvorio dokumente.

"Mektić je lično ili preko komandira Stanice javne bezbjednosti Perice Stanića, naredio da se kod referenta za registraciju motornih vozila Nate Crnadak sačine fiktivne saobraćajne dozvole za Gorana Lalovića i Gorana Radovića pod istim brojem BL-616-80, da ne govorim dalje ...”, kaže Špirić.

Špirić na konferenciji pokazao dokumenta o Mektiću (Foto: RTRS)

Upozorio je tako Špirić da su upravo ove radnje dio biografije ministra bezbjednosti koji tvrdi da u BiH ima kriminala, terorizma i korupcije. Sa iznošenjem novih optužbi i dokaza ovdje nije stao.

"Mektić je u ladici dok je bio načelnik od 1992. godine do momenta zastare, čuvao krivičnu prijavu na ime Đurić Dragana koji je u pijanom stanju, po izjavi očevidaca, udario Antonelu Poštaj, kćerku Franje i Veronike,  rođene 1982. godine. Dijete koje je tada imalo 10 godina ostalo je sa trajnim invaliditetom i danas je u kolicima. Napravljena je službena zabilješka, a svjedoci su Slaviša Milinčić i Marko Pezer", dodaje Špirić.

Špirić na konferenciji pokazao dokumenta o Mektiću (Foto: RTRS)

Sve je to, kaže Špirić, Mektić radio jer su pomenuti bili rukovodioci SDS-a i ponovio da je on na čelu tima koji vodi hibridni rat protiv Srpske. Najavio je da će pričati i o finansijerima Srpske demokratske stranke.

Prozvani ministar bezbjednosti, Dragan Mektić, na pozive i poruke nije odgovarao.