latinica  ћирилица
27/03/2018 |  18:10 ⇒ 18:11 | Autor: SRNA

Indija čvrsto pri stavu o nepriznavanju samoproglašenog Kosova

Indija će nastaviti da podržava teritorijalni integritet i suverenitet Srbije i čvrsto ostaje pri stavu da ne prizna samoproglašenu nezavisnost Kosova, istakla je danas ambasadorka Indije u Srbiji Narinder Čauhan.
Nju Delhi (Foto: voyagerboheme.com) -
Nju Delhi (Foto: voyagerboheme.com)

Čauhanova je, u razgovoru sa članovima poslaničke grupe prijateljstva sa Indijom u Skupštini Srbije, ocijenila da su dobri odnosi dvije zemlje koji se ogledaju u međusobnom podržavanju posebno teritorijalnog integriteta i suvereniteta, kao i u podršci u međunarodnim forumima.

Ona je izrazila žaljenje zbog jučerašnjih događaja na Kosovu i Metohiji i uputila poziv srpskim parlamentarcima da posjete indijski parlament, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Predsjednik poslaničke grupe prijateljstva sa Indijom Ivana Stojiljković zahvalila je Čauhanovoj za principijelan stav Indije, kao i za podršku te zemlje Srbiji nakon majskih poplava 2014. godine.

Stojiljkovićeva je rekla da je ova godina veoma važna za obje zemlje jer Indija i Srbija obilježavaju 70 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.