latinica  ћирилица
04/04/2018 |  10:26 ⇒ 12:40 | Autor: SRNA

Zahvalnost penzionerima na želji da postanu dio humane misije

Vršilac dužnosti direktora Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu Republike Srpske Јasminka Vučković pozdravila je inicijativu Udruženja penzinera Srpske da svojim sredstvima postanu dio ove humane misije.
Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljele djece -
Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljele djece

Vučkovićeva je danas u Tesliću prisustvovala sastanku Upravnog odbora Udruženja penzionera Republike Srpske na kojem je predstavila detalje rada Fonda solidarnosti.

"Dogovoreno je da će tehnički dio posla obaviti Fond penzijsko-invalidskog osiguranja i da ćemo zajedno napraviti pristupni letak za sve penzionere u Republici Srpskoj kojim bi oni izjavili, ukoliko žele da budu dio ovog procesa, koji iznos od penzije da im se izdvaja", rekla je Vučkovićeva.

Ona je zahvalila penzionerima, koji nisu bili u obavezi da izdvajaju sredstva u Fond solidarnosti, ali su to sami tražili, bez obzira na to što spadaju među najugroženiju kategoriju stanovništva.

Vučkovićeva kaže da je od rukovodstva Udruženja penzionera dobila uvjeravanja da će sutra uplatiti oko 1.000 KM na račun Fonda solidarnosti.

Ona navodi da je Fond solidarnosti za tri mjeseca, koliko zvanično radi, odobrio 11 rješenja za liječenje i dijagnostiku u inostranstvu, za šta je izdvojeno 341.200 KM.

U Tesliću se danas održava sjednica Upravnog odbora Udruženja penzionera Republike Srpske na kojoj će biti riječi o godišnjim dokumentima ovog udruženja.

Sastanku prisustvuje i direktor Fonda penzijsko-invalidskog osiguranja Srpske Mladen Milić.