latinica  ћирилица
04/04/2018 |  12:43 ⇒ 17:42 | Autor: RTRS

Udruženje penzionera podržava Fond solidarnosti

Upravni odbor Udruženja penzionera Republike Srpske podržao je danas rad Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu Srpske. Penzioneri su poručili da očekuju da će ove godine penzije biti povećane dva puta.

Prvo povećanje biće u aprilu, a penzioneri se nadaju da ih drugo očekuje već u avgustu ili septembru. Kako bi računanje prosječne penzije bilo pravilnije, zatražili su da se socijalne penzije u sistemu vode kao socijalna davanja.

-To su sve one penzije koje su na teret budžeta, a manje su od 15 godina rada. Tih penzija ima dosta, a tada će naša prosječna penzija biti pravilnije tumačena  - kolika je i kakva je, da nam se ne svete drugi koji nemaju te penzije -rekao je predsjednik Udruženja penzionera Srpske rade Rakulj.

I pored malih penzija, mnogi penzioneri iz Srpske, spremni su da dio izdvajaju za Fond solidarnosti za liječenje djece u inostranstvu. Iako penzioneri nisu bili u obavezi da sredstva izdvajaju u ovaj Fond, inicijativu su sami pokrenuli i već najavili uplatu sredstava.

-Ova organizacija iz svojih rezervi već sutra će uplatiti 1.000 KM na račun Fonda. Mi smo podržali rad i ideju Fonda solidarnosti, a našim penzionerima ćemo predočiti stanje i potrebe u tom Fondu - ističe Rakulj.

Direktor Fonda PIO Srpske Mladen Milić rekao je da će ovaj Fond u punom kapacitetu podržati dobrovoljnost svakog korisnika prava koji želi dati svoj doprinos u prikupljanju sredstava za rad Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu Srpske

Na sjednici Upravnog odbora penzionera Srpske koja se održava u Banji Vrućici kod Teslića penzioneri su danas raspravljali i o godišnjim dokumentima ovog udruženja.