latinica  ћирилица
07/04/2018 |  17:34 ⇒ 17:42 | Autor: RTRS

Predsjednička večera u Mostaru - Ko je pozvan, a ko ne?

Član Predsjedništva BiH Dragan Čović u ponedjeljak naveče, 9. aprila, organizuje predsjedničku večeru u Mostaru na kojoj će biti prisutni lideri zemalja regiona i BiH, saznaje politički portal Top Portal.
Mostar (Foto: http://topportal.info) -
Mostar (Foto: http://topportal.info)

Večera će biti upriličena u ljetnikovcu “Radobolja“, jednom od najekskluzivnijih mjesta u gradu na Neretvi, smještenom u naselju Ilići u 19 časova.

Na večeri će, pored Čovića, biti predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, predsjednik Vlade Republike Bugarske Bojko Borisov, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić, predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara.

Interesantno je da na predsjedničkoj večeri za sada nema imena preostale dvojice članova Predsjedništva BiH Mladena Ivanića i Bakira Izetbegovića koji je inače trenutno predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Visoke zvanice u Mostar stižu povodom Međunarodnog sajma privrede koji se otvara u utorak 10. aprila. Sajam će otvoriti Aleksandar Vučić, jer je Srbija zemlja partner sajma.

Tokom ponedjeljka Čović će se u svom kabinetu u Mostaru održati pojedinačne sastanke sa svim visokim zvanicama, a prvi u nizu je sastanak sa Vučićem u 15 časova.

Prije mjesec dana, 6. marta, u organizaciji Dragana Čovića održana je predsjednička trilaterala na kojoj su učestvovali članovi Predjedništva BiH, te predsjednik Srbije Aleksandra Vučić i predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar – Kitarović, ali taj sastanak nije dao nikakve značajne rezultate.