latinica  ћирилица
09/04/2018 |  08:48 | Autor: SRNA

Kikinda: Ivan Dilber svjetski prvak u tucanju vaskršnjim jajima

Ivan Dilber iz Mokrina osvojio je titulu svjetskog prvaka u tucanju farbanim vaskršnjim jajima na 28. svjetskom prvenstvu održanom u tom naselju u vojvođanskom gradu Kikindi, na kome je učestvovalo više od 250 takmičara.
Ivan Dilber, svjetski prvak u tucanju vaskršnjim jajima (Foto: Facebook) -
Ivan Dilber, svjetski prvak u tucanju vaskršnjim jajima (Foto: Facebook)

Da bi osvojio ovu titulu, Dilber je u pripremama za takmičenje iskuckao zubima 25.000 jaja.

"Od Božića do Vaskrsa iskuckao sam na zube više od 25.000 jaja, da bi došao do onog pravog - pobedničkog. Nagradu koju sam dobio kao pobednik uložiću u nove zube, kako bi i sledeće godine bio šampion u tucanju jajima", rekao je Dilber novinarima.

On je na jučerašnjem prvenstvu osim šampionskog pehara i novca osvojio i vrijednu tehničku robu.

Dilber je u velikom finalu pobijedio svog sugrađanina Dušana Prodanova, dok je u kategoriji juniora svjetski prvak Đorđe Golić, takođe iz Mokrina.

Na toj jedinstvanoj manifestaciji u svijetu nastupilo je više od 250 takmičara, od čega u finalnim borbama njih stotinu.

Najviše takmičara bilo je iz sjevernog Banata, a učesnici su došli i iz zemalja Skandinavije, Slovenije, Republike Srpske, te još nekih gradova Srbije.

Da bi 28. svjetsko prvenstvo u tucanju vaskršnjim jajima obilježili na pravi način, Mokrinčani su ofarbali 200.000 kokošijih jaja.