latinica  ћирилица
11/04/2018 |  18:31 ⇒ 21:43 | Autor: RTRS

Fudbaleri Krupe nadigrali Zvijezdu 09 u polufinalu Kupa BiH

Fudbaleri Krupe pobijedili su sa 4:0 Zvijezdu 09 u Etno selu Stanišići, čime su praktično nakon 90 minuta postali prvi finalista Kupa BiH.
Fudbaler Krupe (foto: www.nezavisne.com) -
Fudbaler Krupe (foto: www.nezavisne.com)

Zvijezdina bajka tako je skršena na najgori mogući način od strane Krupe koja već drugu sezonu zaredom živi svoju bajku, a izabranici Slobodana Starčevića i danas su pokazali da su sasvim zasluženo u gornjem domu fudbala i ove sezone.

Nakon što su domaći prvi zaprijetili preko svog najboljeg fudbalera Miljana Govedarice, Krupa je odlučila da se ne šali i da što prije riješi utakmicu u svoju korist. U 6. minuti, Nikodijević je uposlio Nusmira Fajića, koji odlično rješava situaciju pred golom Zvijezde i dovodi Krupu u vodstvo.

Nije se kako treba ni nastavila igra, a Krupa je već stigla do drugog pogotka. Gosti su odigrali jako dobru akciju, a Nusmir Fajić ju je krunisao svojim drugim golom na utakmici. Postalo je već tada jasno da se Krupa nalazi jako blizu plasmana u istorijsko finale, a ako je bilo ikakve nade za domaće da se mogu vratiti u meč, otklonio ih je u 34. minuti još jednim golom Nusmir Fajić. Ovaj put je dobio loptu u prostor nakon odlično izgrađene akcije, te je pogodio za 3:0 i za svoj hetrik.

Domaći tim nije izdržao ni do poluvremena, a primio je još jedan gol. Zimsko pojačanje Krupe Nemanja Mirosavljević stigao je do svog prvog gola u dresu novog kluba, a već je tada postalo jasno da bi se domaćin mogao potpuno osramotiti ne povuče li Krupa papučicu sa gasa.

Ipak, gosti su odigrali puno strpljivije i staloženije u drugom dijelu, očigledno se štedeći za predstojeće utakmice, te je susret na kraju okončan pobjedom Krupe od 4:0, kojom je premijerligaš već praktično osigurao mjesto u finalu Kupa BiH.

U drugom polufinalu Željezničar i tuzlasnka Sloboda odigrali su neriješeno 0:0 u Sarajevu.

Izvor: Sport1