latinica  ћирилица
18/04/2018 |  11:54 ⇒ 12:58 | Autor: RTRS

Bijeljina: Smanjenje broja krivičnih djela u prva tri mjeseca ove godine

Tokom prva tri mjeseca rada u ovoj godini došlo je do smanjenja broja krivičnih djela koje pokriva Policijska uprava Bijeljina u odnosu na isti period prethodne godine.

Ukupno je bilo 249 krivičnih djela od čega je 201 djelo iz opšteg kriminaliteta. Otkrivena su 24 krivična djela iz oblasti privrednog kriminaliteta. Iz policije apeluju na građane i da se na vrijeme podnesu zahtjevi za izdavanje putnih isprava.

"Tokom posmatranog perioda otkriveno je 17 krivičnih djela zloupotreba opojnih droga i sedam krivičnih djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja kao i jedno krivično djelo ratnog zločina po krivičnom zakonu SFRЈ. Koeficijent ukupne rasvjetljenosti je oko 60 odsto", rekao je Žarko Ćosić, načelnik Policijske uprave Bijeljina.

"U oblasti privrednog kriminaliteta otkriveno je 24 krivična djela za koja je nadležnom tužilaštvu podneseno 13 izvještaja protiv 21 lica. Ukupna materijalna šteta nastala izvršenjem ovih djela iznosi 2 miliona i 308.000 KM, a protivpravna imovinska korist iznosi 2 miliona i 221.000 KM", naglasio je Darko Kovrlija, načelnik Kriminalističke policije PU Bijeljina.