latinica  ћирилица
18/04/2018 |  15:27 ⇒ 18:38 | Autor: SRNA

Bez televizijskog prenosa suđenja Nebojši Medojeviću

Kabinet predsjednika Vrhovnog suda Vesne Medenice saopštio je da neće biti televizijskog prenošenja suđenja za pranje novca lideru Pokreta za promjene /PzP/ Nebojši Medojeviću i njegovoj grupi.
Nebojša Medojević (foto:kurir.rs) -
Nebojša Medojević (foto:kurir.rs)

"Predsjednik Vrhovnog suda ostaje pri ranijem stavu da se krivični postupak koji će se protiv Medojevića i drugih voditi pred Višim sudom u Podgorici, počevši od 18. aprila, neće uživo prenositi. Јavnost suđenja će, između ostalog, biti obezbijeđena prisustvom novinara", navedeno je u saopštenju.

Iz kabineta su istakli da će zainteresovanim medijima biti omogućeno i audio-snimanje završnih riječi i objave presude, za šta treba da dostave zahtjev Višem sudu u Podgorici.

Pred Višim sudom u Podgorici danas je odgođeno suđenje lideru PzP-a Nebojši Medojeviću, grupi aktivista te stranke, kao i biznismenu iz BiH Momiru Nikoliću, nakon što je odbrana zatražila direktan televizijski prenos procesa koji se vodi zbog pranja novca tokom kampanje za parlamentarne izbore u Crnoj Gori 2016. godine.

Medojević i odbrana smatraju da bi javno suđenje omogućilo direktan uvid u cijeli postupak i da predstavlja javni interes građana.

Vanraspravno krivično vijeće ranije je potvrdilo optužnicu protiv Medojevića, a optužnicom su obuhvaćeni i preduzetnik Momir Nikolić, zatim Gordan Konatar, Dejan Vujisić, Željko Šćepanović, Iva Pavlović, Petar Drašković, Luka Radunović, Vladimir Bulatović, Aleksandar Sekulić, Mladen i Nikola Јovanović.

Prethodno je donesena odluka o izdvajanju određenih dokaza iz spisa predmeta u postupku, u kojem se Medojević i biznismen Momir Nikolić terete za stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca.