latinica  ћирилица
18/04/2018 |  15:42 ⇒ 17:12 | Autor: RTRS

Šešelj gazio zastavu Hrvatske; Јandroković prekinuo posjetu Srbiji

Srpska radikalna stranka saopštila je da je lider SRS Vojislav Šešelj ispred Skupštine Srbije "izgazio hrvatsku zastavu" i psovao delegaciju Sabora Hrvatske.
Vojislav Šešelj - Foto: TANЈUG
Vojislav ŠešeljFoto: TANЈUG

U saopštenju se navodi da je Šešelj oko 12.00 ušao u zgradu Skupštine Srbije i da je sa njim bio narodni poslanik SRS-a Filip Stojanović.

"Kada je na ulazu u Skupštinu ugledao hrvatsku zastavu, pritrčao je, oborio stijeg na beton, pokušao da iscijepa zastavu, a onda su je on i Filip Stojanović gazili nogama. Pet članova obezbjeđenja nisu bili u stanju da im otmu zastavu i steg", piše u saopštenju.

Dodaje se da su Šešelj i Stojanović potom ušli u skupštinsko predvorje, gdje se nalazila delegacija Sabora, kojoj je Vojislav Šešelj uputio niz psovki.

Osim toga, Vjerica Radeta iz SRS navela je na Tviteru da će radikali 6. maja u 11 časova Srpska radikalna stranka održati veliki narodni miting u centru Hrtkovaca na kojem će govoriti i Šešelj.

Nakon incidenta koji je u Skupštini Srbije izazvao poslanik SRS-a Vojislav Šešelj, hrvatska delegacija povukla se u zgradu Ambasade Hrvatske u Beogradu.

Delegacija hrvatskog Sabora, na čelu sa predsjednikom, Gordanom Јandrokovićem, prekinula je posjetu Srbiji, saopšteno je iz Ureda predsjednika Sabora.

"Šešeljev incident bio je crta preko koje nije moglo da se pređe, rekao je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Јandroković nakon odluke hrvatske delegacije da prekine posjetu Srbiji, javlja N1 Hrvatska.

Ta televizja javlja da je Јandroković to izjavio prilikom odlaska hrvatske delegacije iz Beograda oko 15.00 sati.

Predsjednik hrvatskog sabora Gordan Јandroković danas je započeo dvodnevnu posjetu Srbiji susretom s predsjednikom Skupštine Srbije Majom Gojković.