latinica  ћирилица
18/04/2018 |  15:55 ⇒ 17:51 | Autor: SRNA

Mirjanić: Povećanjem prihoda, niko neće ostati bez posla

Do kraja godine u "Šumama Republike Srpske", nova unutrašnja organizacija i sistematizacija. Resorni ministar Stevo Mirjanić kaže da broj od 4.800 zaposlenih nije u skladu sa stvarnim potrebama ovog javnog preduzeća. Od šumskih gazdinstava očekuje smanjenje troškova i povećanje prihoda.

Poslovna dobit od 858 hiljada maraka, od ukupnog prihoda od 12 miliona u 2017. godini, Šumsko gazdinstvo Prijedor dovela je do pozicije najboljeg u preduzeću "Šume Republike Srpske".

"Recept je bio taj da smo se jednostavno trudili, vodili svakodnevno računa i o planu prihoda i o planu rashoda, domaćinski se odnosili prema svemu i došli smo, igrom slučaja, do toga da budemo prvi", kaže direktor Šumskog gazdinstva Prijedor Saša Bursać.

Do kraja godine, Šume Srpske uspostaviće informacioni sistem, ali i riješiti pitanja unutrašnje organizacije i sistematizacije. 4.800 zaposlenih u ovom preduzeću, prema riječima resornog ministra Steve Mirjanića, broj je koji ne odgovara stvarnim potrebama, ali naglašava da, povećanjem prihoda, niko neće ostati bez posla.

Osim o šumarstvu, u Prijedoru je razmatrano i stanje u agraru. Plasman proizvoda na tržište, jedan je od najvećih za prijedorske voćare.

Vesna Mrdalj, predsjednik podsavjeta za poljoprivredu Savjeta za društveno-ekonomska pitanja gradskog odbora SNSD-a, ističe da razvojne šanse u ovom aspektu i te kako postoje.

Održana je i prezentacija "Pregled podsticaja Vlade za razvoj poljoprivrede i sela na području grada Prijedora".