latinica  ћирилица
18/04/2018 |  16:36 ⇒ 19:35 | Autor: RTRS

Divna Aničić na Konferenciji o položaju žena na selu (FOTO)

U organizaciji Udruženja žena poljoprivrednika Slovenije, Ministarstva rada, porodice, socijalnih pitanja i jednakih mogućnosti i Ministarstva poljoprivrede i šumarstva Slovenije, opština Mrkonjić Grad je dobila poziv za učešće na "Međunarodnoj konferenciji o položaju žena na selu i seoskih žena u Sloveniji i drugim zemljama".

Na konferenciji opštinu Mrkonjić Grad predstavlja načelnica Divna Aničić koja je prezentovala temu "Јačanje uloge žena u ruralnom razvoju, društvu i porodici".

"Pokušali smo sa stanovišta jedne lokalne zajednice u Republici Srpskoj da pokažemo na koji način pomažemo razvoju ženskog preduzetništva, kako pomažemo udruženju žena, ženama nosiocima seoskih gazdinstava, kod nas. Ovo je značajna međunarodna konferencija, jer su tu učesnici iz Mađarske, Austrije i Crne Gore, i mogli su da se čuju razna iskustva. Činjenica da niko nije zadovoljan i da može bolje. Svi apostrofiraju krovna udruženja žena poljoprivrednika što nama sigurno ne dostaje", istakla je Aničić.

Divna Aničić u Sloveniji

Cilj ove dvodnevne konferencije je da se predstavi znanje i iskustvo i praksa različitih domaćih i stranih zemalja, a tiču se poboljšanja položaja žena na selu i seoskih žena i jačanju njihove uloge u razvoju lokalnih zajednica.

Divna Aničić u Sloveniji

Predstavnici dolaze iz Austrije, Makedonije, Srbije, BiH, Mađarske, Crne Gore i Slovenije.