latinica  ћирилица
18/04/2018 |  20:49 ⇒ 20:51 | Autor: SRNA

Ambasador Srbije odbila da primi protestnu notu

Ambasador Srbije u Hrvatskoj Mira Nikolić odbila je da primi protestnu notu Zagreba povodom incidenta koji je izazvao poslanik Vojislav Šešelj u Skupštini Srbije tokom posjete predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Јandrokovića, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.
Vlada Srbije (Foto: OKSANA TOSKIC) - Foto: TANЈUG
Vlada Srbije (Foto: OKSANA TOSKIC)Foto: TANЈUG

Pomoćnik hrvatskog ministra spoljnih i evropskih poslova Boris Grigić pozvao je danas Nikolićevu u Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske sa namjerom da joj uruči protestnu notu, navodi se u saopštenju.

"Tom prilikom ambasador Mira Nikolić odbila je da primi protestnu notu sa obrazloženjem da zvaničnici Srbije nisu učinili ništa loše zbog čega bi poseta bila prekinuta", navodi se u saopštenju iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Nikolićeva je istakla da su, istovremeno, predsjednik Skupštine Srbije Maja Gojković, kao domaćin posjete, i premijer Ana Brnabić odmah osudile incident.

Ambasador Srbije podsjetila je da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom nedavne posjete Zagrebu doživio i gore neprijatnosti, ali nije napuštao Zagreb.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije ocjenjuje da nikome nije u interesu da pojedinačni incidenti zaustave proces dijaloga koji je dobio na intenzitetu poslije sastanka u Zagrebu Vučića i predsjednika Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Srbija ostaje posvećena dijalogu, dobrosusjedskoj i regionalnoj saradnji, navodi se u saopštenju.

Iz SRS-a saopšteno je da je lider ove stranke Vojislav Šešelj ispred Skupštine Srbije danas "izgazio hrvatsku zastavu" i psovao delegaciju Sabora Hrvatske.