latinica  ћирилица
19/04/2018 |  11:12 ⇒ 17:38 | Autor: RTRS

Brojne čestitke povodom 26. godišnjice RTRS-a

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je generalnom direktoru Radio televizije Republike Srpske Drašku Milinoviću, i svim zaposlenim u našoj medijskoj kući, 26. godišnjicu RTRS-a i poželio puno uspjeha u daljem radu.
Zgrada RTRS-a - Foto: RTRS
Zgrada RTRS-aFoto: RTRS

"Zahvaljujući profesionalnom izvještavanju i raznovrsnom programskom sadržaju Radio televizija Republike Srpske zadržala je standarde javnog RTV servisa i ostala nezaobilazan izvor informisanja naše javnosti. Želim vam da ostanete istrajni u poštovanju istinskih vrijednosti i standarda novinarske profesije i da kao javni servis nastavite raditi u najboljem interesu građana i javnosti" navedeno je u čestitki predsjednika Dodika.

Čestitka predsjednika Dodika (Foto: RTRS)

I predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović u ime Narodne skupštine, kao osnivača, i u svoje ime, Radio televiziji Republike Srpske uputio je iskrene čestitke povodom 26 godina postojanja i rada.

"Očekujemo da RTRS, u skladu sa najvišim profesionalnim standardima i kodeksima, informiše javnost o svim važnim političkim, ekonomskim, socijalnim, kulturnim, naučnim i sportskim događajima u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini, regionu i svijetu", naveo je predsjednik Čubrilović u čestitki.

 Čestitka Čubrilovića (Foto: RTRS)

Čubrilović je Televiziji Republike Srpske poželio da bude istinski javni servis Republike Srpske i da za potrebe građana, na najprofesionalniji i najobjektivniji način, prenosi informacije i ostane jedan od najvažnijih medijskih stubova Republike Srpske i u budućnosti.

"U ime Narodne skupštine izražavam zahvalnost svima koji su radili na uspostavljanju Radio-televizije Republike Srpske u teškom vremenu prije 26 godina i svima onima koji su u proteklim godinama izgrađivali RTRS u respektabilan javni TV servis Republike Srpske", naveo je Čubrilović.

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je čestitku generalnom direktoru Radio televizije Republike Srpske Drašku Milinoviću, povodom 26 godina postojanja i rada naše medijske kuće.

Čestitka Cvijanovićeve (Foto: RTRS)

"Povodom 26 godina postojanja i rada Radio-televizije Republike Srpske, rukovodstvu, uredništvu, novinarima i svim zaposlenima, u ime Vlade Republike Srpske i u svoje ime, upućujem najsrdačnije čestitke", istakla je Cvijanovićeva.

Tokom nepune tri decenije postojanja i rada, poštujući visoke standarde struke, dali ste nemjerljiv doprinos afirmisanju i jačanju Republike Srpske.

Svojim objektivnim i pravovremenim informisanjem javnosti, Radio televizija Republike Srpske je dokazala da je u funkciji istine i tačnosti i da pripada svim građanima Republike Srpske.

"U nastojanju da i u narednom periodu zadržite stečeno povjerenje i nastavite snaženje i razvoj javnog servisa na profesionalan i odgovoran način, želim vam još mnogo godina uspješnog rada", navodi se u čestitki predsjednice Cvijanović.

Svim zaposlenim iskrene čestitike povodom 26 godina postojanja i rada Radio-televizije Republike Srpske uputio je i ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač.

"Kroz sve ove godine rada i saradnje ispratili ste događaje koji su od značaja za sve građane Republike Srpske, dokazujući da vam je interes svih nas na prvom mjestu. Sadašnjem timu RTRS-a želim uspješan nastavak rada rukovođen principima istinitog i objektivnog novinarstva." navodi se u čestitki MUP-a.

Potpredsjednica Vlade Srpske Srebrenka Golić takođe je uputila je čestitke i najiskrenije želje.

"Radio televizija Republike Srpske je nastala i stasala zajedno sa Republikom Srpskom, i u veoma izazovnim vremenima, u proteklih 26 godina izrasla je u respektabilnu medijsku kuću, koja svojim sadržajima promoviše istinske vrijednosti", istakla je Golićeva u čestitiki.

Ministarka uprave i lokalne samouprave Srpske Lejla Rešić čestitala je 26. godišnjicu postojanja naše medijske kuće.

"Profesionalnim i objektivnim obavljanjem novinarskih zadataka i raznolikim programskim sadržajem, doprinosite promociji Srpske i društva u cjelini tokom nepune tri decenije", rekla je Rešićeva.

Zahvaljujući RTRS-u, građani Srpske, svakodnevno imaju informacije o događajima iz svih lokalnih zajednica naše Republike, zemlje i svijeta.

"U nadi da ćete i dalje biti uspješni, želim uspjeh u daljem radu i veliku gledanost", poručila je Rešićeva.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić generalnom direktoru Drašku Milinoviću i svim zaposlenima čestitao je godišnjicu naše medijske kuće.

"Rastući i razvijajići se zajedno sa Republikom Srpskom Radio televizija Republike Srpske svjedočila je burnim vremenima i izazovima s kojima smo se svi skupa suočavali", rekao je u svojoj čestitki Trninić.

RTRS je od velike važnosti za Srpsku i njene građane.

"Vaši urednici i novinari podstiču na pozitivne promjene u društvu, promovišu ideju i viziju razvoja, te svjedoče o napredovanju Srpske u svim oblastima", kazao je Trninić.

U nadi da ćemo i u budućnosti i dalje raditi na građenju još ljepše i jače Republike, čestitam jubilej i želim mnogo sreće u budućem radu. 

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić čestitao je 26 godina postojanja i rada RTRS-a, ističući da je Televizija Republike Srpske bila i ostala čvrst kamen u temeljima Srpske, s kojom je zajedno nastala i jačala.

"RTRS je jedan od stubova informisanja u Republici Srpskoj, zbog čega se nadamo da ćete uspjeti da održite dostignuti nivo profesionalizma i korak sa tehnološkim dostignućima", naveo je Đokić u čestitki.

Đokić je naglasio da su mediji ogledalo društva i slika javnosti, ali i pokretač društvenih promjena, te da je šansa medija da zajedno s drugim akterima demokratskog društva oblikuju bolju budućnost za sve.

"Zahvaljujući profesionalnom izvještavanju i raznovrsnom programskom sadržaju RTRS je zadržala standarde javnog RTV servisa i ostala nezaobilazan izvor informisanja naše javnosti. Uvjeren sam da će RTRS i u idućem periodu nastaviti sa stabilnim poslovanjem i procesom modernizacije", poručio je Đokić.