latinica  ћирилица
19/04/2018 |  12:06 ⇒ 17:54 | Autor: RTRS

Radojičić obišao obnovljenu školu u Priječanima

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić posjetio je danas obnovljenu područnu Osnovnu školu "Јovan Dučić" u naselju Priječani.

Zahvaljujući Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske, Gradu Banjaluka, ali i brojnim donatorima u obnovu škole uloženo je 53.000 KM.

Time su učitelji i učenici dobili bolje uslove za rad, istakli su direktor škole Rankica Pušić i gradonačelnik Igor Radojičić.

- Prošle godine smo napravili kompletan pregled stanja u svim banjalučkim osnovnim i srednjim školama. Iako Grad nema obaveza prema osnovnim školama, ipak imamo obavezu da poboljšamo uslove za naše učenike. Po osnovnom budžetu za sanaciju je bilo predviđeno šest škola, a rebalansom budžeta predviđeno je značajno povećanje sredstava za sanaciju i rekonstrukciju škola. Ako uzmemo u obzir i sufinansiranje pojedinih projekata, to će biti iznos od oko 500.000 KM - rekao je gradonačelnik Banjaluek i dodao da bi to značilo sanaciju 12 osnovnih i tri srednje škole u ovoj godini.

On je dodao da su Priječani mjesna zajednica sa dosta komunalnih problema.

- Ovdje se dosta ljudi doselilo, mnogo je novih domaćinstava i mnogo više je i djece. Najveći problem je put za Priječane, potom most koji već dvije godine čeka na reviziju i gdje je izvođač radova u pokušaju rekonstrukcije i pokušavamo most pustiti u funkciju što je prije moguće - rekao je Radojičić.