latinica  ћирилица
19/04/2018 |  15:27 ⇒ 18:01 | Autor: RTRS

Na Elektrotehničkom fakultetu u I. Sarajevu otvorena laboratorija za informatiku

Na Elektrotehničkom fakultetu u Istočnom Sarajevu danas je otvorena laboratorija za informatiku, koja je opremljena donacijom kompanije Lanako iz Banjaluke.

Dobar računar je imperativ za svakog studenta u IT oblasti. Zbog toga će ova donacija biti od velikog značaja za izvođenje nastavnog plana i programa

-Ovo je jedna od rijetkih kompanija u Republici Srpskoj koja prihvata studente tek diplomirane bez prethodnog iskustva. Brojne moje kolege su otišle u Lanako odmah po diplomiranj,u kao što ću i ja - ističe Zorana Štaka, student ovog fakulteta.

Kabinet za informatiku od danas je bogatiji za 17 računara posljednje generecije, vrijednih 36.000 maraka.

Zoran Ljuboje, dekan Elektrotehničkog fakulteta u Istočnom Sarajevu kaže da su se unazad nekoliko godine opredjelili za saradnju sa privrednim institucijama u cilju otvaranja perspektive studentima.

-Istakao bih upravo ovu kompaniju u kojoj je zaposleno oko 30 kolega koji su završili naš fakultet - dodao je Ljuboje.

Dragoljub Krneta, menadžer sektora za razvoj softvera u kompaniji Lanako se nada da će opremanje računarske učionice omogućiti profesorima i studentima da kvalitetnije izvode nastavu, a samim tim, kako kaže, stiču znanja koja su potrebna kompaniji Lanako i privredi.

Osim ove donacije, Lanako već godinama dodjeljuje stipendije najuspješnijim studentima Elektrotehničkog fakulteta, te planira da otvori odjeljenje i u Istočnom Sarajevu.