latinica  ћирилица
20/04/2018 |  10:36 ⇒ 10:40 | Autor: B92

Šok za Nikse- Porzingis propušta cijelu narednu sezonu?

Vlasnik Njujork Niksa DŽejms Dolan dao je zanimljivu izjavio o oporavku i povratku na teren letonskog košarkaša Kristapsa Porzingisa.
NBA liga - Foto: ilustracija
NBA ligaFoto: ilustracija

Porzingis je početkom 2018. pokidao ligamente koljena i zatim je uslijedila operacija, a sve što javnost zna o njegovom oporavku su samo spekulacije.

DŽejms Dolan, izvršni direktor 'Medison Skver Gardena' i vlasnik njujorške filijale, izjavio je u intervjuu za 'Njujork Post' par zanimljivih stvari oko povratka mladog krilnog centra.

"Rečeno mi je da Porzingis može da se vrati u decembru, ali i da ne igra do kraja sljedeće sezone, tako da ne znam šta da očekujem. Naravno, mi ne možemo samo da sjedimo i da čekamo. Moramo da razvijamo naš tim i da ga priključimo kada se oporavi", rekao je Dolan.

Dolan je otpustio trenera DŽefa Hornaseka i osvrnuo se na sezonu koju su Niksi imali pod američkim trenerom.

- Mislim da je Hornasek imao isti problem kao i Fil DŽekson, to jest da nije shvatao kakav odnos igrači sada imaju sa menadžmentom i trenerima. Mislim da je on bio nazdan u tome, ali mislim da je DŽef dobar trener i da će proći dobro kada dobije novi posao" izjavio je Dolan.

Niksi su otpočeli proces intervjuisanja kandidata za mjesto trenera, a prvi na listi je bio DŽeri Stekhaus, a poslije njega Mark DŽekson i bivši trener Niksa Majk Vudson. Očekuju se intervjui sa Dejvidom Fizdejlom, Dejvidom Blatom i analistom Kenijem Smitom.