latinica  ћирилица
20/04/2018 |  13:36 ⇒ 17:57 | Autor: RTRS

Prijem povodom Dana grada Banjaluka

Povodom 22. aprila- Dana grada Banjaluka, gradonačelnik Igor Radojičić priredio je danas prijem za predstavnike civilnog sektora, medija, sportskog i kulturnog života grada, i tom prilikom istakao najznačajnije projekte koji su planirani za naredni period.

U najvećem gradu Srpske najviše će biti urađeno u oblasti saobraćajne infrastrukture, a predviđena je i sanacija više školskih objekata.

- Imamo mnogo planova i ideja kako da razvijamo naš grad, mnogo toga smo i započeli. Najviše radimo na saobraćajnoj infrastrukturi, u toku su radovi na spajanju Istočnog tranzita, te izgradnji kružne raskrsnice na Rebrovcu. Planiramo i izgradnju novog Zelenog mosta i još šest kružnih raskrsnica u gradu. Takođe, u ovom momentu radimo i na nekoliko strateških dokumenata kojima planiramo razvoj grada u narednim decenijama. Tu su strategija razvoja grada, novi urbanistički plan, te strategija razvoja kulture koju radimo kao dokument u okviru naše kandidature za Evropsku prestonicu kulture 2024. godine, a najvažniji kapitalni projekat je izgradnja nove toplane - rekao je Radojičić.

Dodao je da su u toku ili su završeni brojni projekti kojima se nastoje poboljšati uslovi života u Banjaluci. Među najvažnijim projektima, istakao je izgradnju dječijih igrališta, projekat koji Grad realizuje zajedno sa društveno odgovornim kompanijama.

Radojičić je najavio je i svečanu akademiju koja će biti održana 22. aprila u Banskom dvoru, rekavši da su najavljeni dolasci 35 delegacija iz 10 zemalja.