latinica  ћирилица
20/04/2018 |  15:38 ⇒ 18:38 | Autor: RTRS

Banja Vrućica: Drugi susreti banja Јugoistočne Evrope

Formiranje regionalnih turističkih proizvoda iz oblasti zdravstvenog turizma je vrlo bitno, a njegovi nosioci mogu biti banjski centri, poručili su učesnici "Siespe", drugog susreta banja Јugoistočne Evrope. Susreti se održavaju u Banji Vrućici kod Teslića i okupili su više od 100 učesnika.

Drugi susreti banja Јugoistočne Evrope odlična su prilika da se afirmiše banjski potencijal i jača saradnja sa banjskim centrima u regionu. Učesnici će trodnevne susrete iskoristiti za razmjenu iskustva, edukaciju i druženje.

"Ispred Grupacije banja Republike Srpske i ovo je velika stvar, da se banje u Republici Srpskoj i Republika Srpska kao takva, brendiraju i pozicioniraju kao mjesto odličnog spa turizma", naglašava generalni direktor ZTC "Banja Vrućica" Aleksandar Radošević.

Banje u Republici Srpskoj imaju veliki potencijal. One su nosioci razvoja turizma, s obzirom na broj posjetilaca i noćenja.

"Naime, upravo su banje prostori gdje se ostvaruje najduža dužina boravka, preko pet dana u prosjeku, što nam daje za pravo da taj turizam ima svoju budućnost u Republici Srpskoj", kaže savjetnik ministra za trgovinu i turizam u Vladi Republike Srpske Aleksandar Đurić.

Posebna pažnja tokom ovogodišnjih banjskih susreta biće posvećena temama iz oblasti zdravstva, opštih i savremenih tendencija u banjskom poslovanju, arhitekturi velnes objekata i digitalnom marketingu.