latinica  ћирилица
20/04/2018 |  16:44 ⇒ 21/04/2018 | 12:18 | Autor: RTRS

Banjaluka: Sve spremno za proslavu 22. aprila, Dana grada

U susret manifestaciji 22. aprila, koju grad obilježava kao oslobođenje Banjaluke u Drugom svjetskom ratu, a slavi kao Dan grada, u Banjaluci će biti organizovane brojne manifestacije.

 "Proljeće u Banjaluci" donosi brojne kulturne, zabavne, sportske i gastro manifestacije, koje će obogatiti društveni život grada i unaprijediti turističku ponudu.

U gradu će tokom aprila i maja biti održano ukupno 55 manifestacija, pod jednim imenom "Proljeće u Banjaluci".

Riječ je o manifestacijama koje obuhvataju brojne događaje koji se već tradicionalno vežu za planiranu centralnu svečanost – obilježavanje 22. aprila, Dana grada, ali i brojne druge, koji su tek u začetku, poput najavljenih, Festivala cvijeća, Festivala vina i čokolade ili drugog Ćevap festa.

Pored čuvene Aleje uzdaha i brojnih drugih aleja, Banjaluka je bogatija i za Aleju maturanata. Maturanti svih 17 gradskih srednjih škola posadili su 105 sadnica divljeg kestena kod tvrđave Kastel.

Maturanti su dokazali da je Banjaluka grad zelenila i mladih. a sadnjom i pokazali da vole svoj grad.

"Proljeće u Banjaluci" završava se 26. maja Moto -festom koji je i prošle godine izazvao veliku pažnju sugrađana. Ljubiteljima kulture, zabave, sporta, dobre gastronomske ponude, ali i dobre kapljice, sva čula biće zaokupljena ponudom u Banjaluci tokom mjesec dana trajanja ove manifestacije.