latinica  ћирилица
20/04/2018 |  16:59 ⇒ 20:10 | Autor: RTRS

Brod: Obilježen Dan planete u okviru projekta "Stvaramo zdrave navike"

Članice Nestro grupacije "Optima Grupa" i "Rafinerija nafte Brod", nizom aktivnosti obilježile su Dan planete zemlje u okviru projekta "Stvaramo zdrave navike". Za učenike Osnovne škole Sveti Sava iz Broda organizovan je obilazak Rafinerije nafte i edukacija o ekologiji.

Za učenicu osnovne škole iz Broda Milicu Radovanović i članicu ekološke sekcije, obilazak Rafinerije i ekološki čas bili su prilika da se upozna sa tehnologijom prerade nafte i o brizi o ekologiji, koju provodi ova kompanija.

"Rafinerija nafte Brod svake godine podržava loklanu zajednicu i ulaže u mlade ljude, koji će u budućnosti biti odgovorni za društvo i njegovo okruženje", ističe načelnik Odjeljenja zaštite na radu "Rafinerije nafte Brod" Branko Lazić.

Tokom protekle godine, Nestro grupacija sadnice cvijeća u Brodu poklonila je obrazovnim institucijama. Ove je na red došlo 550 kvadratnih metara gradskih zelenih površina obogaćenih sa 1.500 cvijetnih sadnica.

"Sa zadovoljstvom mogu da kažem da je Nestro grupacija poklonila sadnice cvijeća, kako bi se uredile sve zelene gradske površine u Brodu i na taj način uljepšali građanima Broda sam grad", rekla je Dubravka Gajić iz Uprave za marketing "Optima grupa".

U Optima grupi naglašavaju da im je cilj kao društveno odgovrnoj kompaniji da zajedno sa građanima podižu ekološku svijest svih i stvaraju zdrave navike.

"Meni ostaje kao načelniku opštine da se zahvalim i da građani oštine Brod budu svjesni napora koje čini rafinerija, a naravno svi želimo čistiju i zdraviju sredinu i vazduh", kaže načelnik opštine Brod Ilija Јovičić.