latinica  ћирилица
21/04/2018 |  10:43 ⇒ 10:43 | Autor: RTS

Bogdanović spektakularan u pobjedi nad Klivlendom

Indijana Pejsersi su poveli u prvoj rundi plej-ofa protiv Klivlend Kavalirsa, posle pobjede nad ekipom iz Ohaja rezultatom 92:90, ponajviše zahvaljujući sjajnoj partiji Bojana Bogdanovića. Milvoki uzvratio udarac Bostonu i prepolovio prednost Seltiksa iz Masačusetsa (116:92).
NBA - Foto: ilustracija
NBAFoto: ilustracija

Kavalirsi su tokom veća deijla susreta bili bolji rival, imali su prednost koja je u jednom trenutku iznosila i čitavih 17 poena (57:40), ali su naposlijetku ipak poraženi.

DŽej Ar Smit je imao priliku – istina, ne toliko dobru – da donese pobjedu svom timu šutem za tri poena, ali nije bio uspješan.

Viktor Oladipo je uglavnom igrač koji nosi Pejserse, ali ovoga puta ta uloga je nedvosmisleno pripala Bojanu Bogdanoviću. Sjajni hrvatski košarkaš je trojkom u posljednjoj deonici (vjerovatno sa preko devet metara) najavio period igre u kojem su Pejsersi potpuno dominirali, napravili seriju koja im je, ispostaviće se, i donela veoma važan trijumf.

Bogdanović je stao na 30 poena i četiri skoka. Pogodio je sedam trojki iz devet pokušaja. Oladipo je pridodao 18 poena, dok je Tadeus Јang meč završio sa 12 poena.

Lebron DŽejms je ostvario dabl-dabl učinak sačinjen od 28 poena i 12 skokova. Ovim je postao deseti igrač u istoriji NBA lige sa preko 100 dabl-dabl mečeva u plej-ofu najjače košarkaške lige svijeta.

Malo zapadnije i sjevernije, u Viskonsinu, Milvoki Baksi su stigli do pobjede nad Bostonom kojom su ponovo postali ravnopravan takmac u seriji.

Na poluvreme Milvoki odlazi sa prednošću od 25 poena (58:33). Boston nije bio ni blizu domaćinu, uspijevši tek u jednom momentu da priđe na 14 poena zaostatka.

Najbolji u timu koji je pobedio bio je Kris Midlton sa 23 poena i osam skokova. Јanis Adetokunbo, čije je spektakularno zakucavanje obeilježilo veče, imao je 19 poena i pet skokova. Erik Bledso pored svog imena ima 17 poena, koliko i DŽabari Parker.

Al Horford je bio bolji od ostalih u ekipi Bostona sa 16 poena, a pratio ga je Greg Monro sa 15 poena, ali i 12 skokova.