latinica  ћирилица
22/04/2018 |  15:03 ⇒ 15:06 | Autor: SRNA

Projekat pomirenja "re:Generacija" u Drvaru

Mladi aktivisti USAID-ovog projekta "re:Generacija", koji obilaze BiH i zagovaraju pomirenje tri naroda unutar BiH, posjetili su Drvar među 10 opština koje planiraju obići.
Drvar -  "re:Generacija", - Foto: SRNA
Drvar - "re:Generacija",Foto: SRNA

Osoba za odnose s javnošću ovog projekta Mirela Laković kaže da je "ambasador" ovog projekta Neđo Ždrnja u Drvaru kroz stendap performans svojim kolegama ambasadorima pomirenja predstavio Drvar, njegovu istoriju i baštinu.

Ždrnja je rekao Srni da se Projekat "re:Regeneracija" odnosi na pomirenje tri naroda unutar BiH, a da je susret mladih i rad na pomirenju i poboljšanju ljudskih odnosa bitna stvar u BiH.

On kaže da su se "mladi ambasadori" iz drugih opština pozitivno iznenadili ljepotom Drvara.

- Potrudio sam se da budem dobar domaćin i predstavim Drvar u najboljem svjetlu. Obilazili smo Titovu pećinu, vrelo Bastašicu. Pokazao sam im prirodne i kulturno-istorijske ljepote grada - kaže Ždrnja.

Ždrnja je istakao da su "mladi ambasadori" bili oduševljeni gradom i Drvarčanima koji su pozitivno odreagovali na cilj ovog projekta.

- Putujemo kroz BiH, posjećujemo opštine, te razgovaramo sa vodećim ljudima tih opština. Razgovaramo o pomirenju tri naroda unutar BiH. Niz aktivnosti planiramo da realizujemo i težimo ka pomirenju. Dok putujemo kroz BiH snimamo i dokumentarni film, koji ćemo predstaviti - istakao je Ždrnja.