latinica  ћирилица
23/04/2018 |  12:42 ⇒ 19:56 | Autor: RTRS

Sa banjalučkog aerodroma ka Njemačkoj i Belgiji

Avioni irskog avioprevoznika "Rajaner" letjeće sa od 29. oktobra sa banjalučkog aerodroma ka aerodromu Šarlroa (Brisel) u Belgiji i od 30. oktobra ka aerodromu Memingen u Njemačkoj.

"Rajaner", broj 1. avio-kompanija u Evropi, danas je najavila svoje prve letove iz Bosne i Hercegovine sa dvije nove rute iz Banjaluke do aerodroma Šarlroa u Briselu i Memingen u Njemačkoj. Na objema rutama će se saobraćati dva puta sedmično počevši od novembra prema zimskom redu vožnje za 2018. godinu, a karte će biti dostupne za prodaju u toku dana na internet stranici Rajaner-a  - Ryanair.com.

Duško Kovačević, v.d. direktora Aerodroma Banja Luka, je izjavio da je ovo veliki dan za banjalučki aerodrom.

"Naši građani će imati mogućnost da, preko Brisela i Memingena, budu povezani sa više od 90 destinacija u nekoliko evropskih država. Mladi ljudi će više putovati, a naši prijatelji iz Evrope će moći mnogo lakše da dođu kod nas i da otkriju ljepote Banjaluke i banjalučkog regiona, privlačnost naših jedinstvenih rijeka i planina, kao i gostoljubivost našeg naroda“, naglasio je Kovačević.

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović prošle sedmice je najavila da će ove jeseni sa Aerodroma Banjaluka biti uspostavljeni letovi na dvije vrlo važne evropske destinacije, navodeći da su razgovori o tome sa avio-kompanijama već zaključeni.

"Nakon uspostavljanja tih letova, očekuje se još jedan broj linija, što će biti pozitivna i dobra priča. Zahvalna sam što smo sve ove godine uspjeli da održimo liniju Beograd-Banjaluka, koja je bila izuzetno važna u vrijeme kada se sa našeg aerodroma nije letjelo, i ta će linija ostati i dalje", navela je Cvijanovićeva.

Bosna i Hercegovina je 37. zemlja u kojoj će Rajaner saobraćati, a klijenti će imati priliku da uživaju u još nižim cijenama i posebnim pogodnostima. Cijena karte za Brisel u jednom pravcu za let 29. oktobra biće 20 evra i može se rezervisati do srijede u ponoć (25. april).