latinica  ћирилица
23/04/2018 |  16:30 ⇒ 18:26 | Autor: RTRS

Bijeljina: Danas jeftinija članarina u Narodnoj biblioteci

Povodom obilježavanja svjetskog dana knjige u Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić" u Bijeljini danas godišnja članarina jeftinija za 50 odsto. Iz biblioteke poručuju da na ovaj način žele da svim građanima Bijeljine približe knjigu kao i sve ostale usluge koje pružaju, a u isto vrijeme da promovišu bogatsvo knjige i čitanja.

U bijeljinsku biblioteku od ranih jutarnjih časova pristižu ljubitelji knjige svih uzrasta.

Članarina je u zavisnosti o uzrasta jednu, dvije, pet i deset KM. Ovom akcijom građanima se želi približiti knjiga i sve ostale usluge u biblioteci, a istovremeno promovisati bogatstvo knjige i čitanja.

"Povodom dana biblioteke u novembru mjesecu kada se najviše naših sugrađana učlani u ovu ustanovu ali i onima kojima članska karta ističe u aprilu ili prvoj polovini godine omogućavamo da povodom svjetskog dana knjige obnove svoje članstvo ili ako nisu bili članovi da se konačno učlane u biblioteku i učine nešto dobro za sebe", rekao je Јovan Cvjetković, direktor Narodne biblioteke ''Filip Višnjić'' Bijeljina.

Bijeljinska biblioteka ima preko 8.000 članova, a u prošloj godini zabilježeno je više od 160.000 posjetilaca, što je najviše u Republici Srpskoj.