X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
23/04/2018 |  17:48 ⇒ 21:37 | Izvor: TANЈUG

Haos na kladionicama: Mali princ zvaće se...(VIDEO)

Britanske kladioničare uhvatila je prava pomama klađenja na ime koje će ponijeti treće dijete, novoređeni sin vojvotkinje Kejt Midlton i princa Vilijema.
Kejt i princ Vilijem sa bebom (foto:youtube.com) -
Kejt i princ Vilijem sa bebom (foto:youtube.com)

Favoriti su imena Artur, Albert i Filip. Kako prenose londonski mediji, čini se da Britanci očekuju da prestolonasljednik i njegova supruga poštovati tradiciju i dati neka od imena iz kraljevske porodice.

Poznavaoci prilika iz kruga kraljevske porodice, međutim, tvrde da bi treće dijete, drugi sin Kejt Midlton mogao dobiti ime po nekom sa majčine strane.

Sin prvenc prinčevskog para se zove Džordž, a ćerka Šarlot - imena koja su vezana za kraljevsku porodicu.

Naime, Džordž Luis Aleksandar je dobio ime u čast šestorice bivših britanskih kraljeva, a Šarlot Elizabet Dajana nazvana je po svoj babi i prababi. Poznavaoci kažu kako tradicija igra veliku ulogu u životu kraljevske porodice, pa čak i u 21. vijeku.

Bi-Bi-Si prenosi da ne postoji strogo određen protokol koga bi se prinčevski par morao pridržavati pri izboru imena djeteta.

Inače, mediji podsjećaju da su kladionice 2011. godine predvidjele da će sin prvnac dobiti ime Džordž, ali su omanule kada je riječ o imenu ćerke, s obzirom na to da je tada favorit među imenima za novoređenu princezu bilo Alis.

Najpopularnija imena za dječake u Britaniji u ovoj godini su Liam, Noa, Logan i Oliver.