latinica  ћирилица
23/04/2018 |  18:29 ⇒ 20:34 | Autor: RTRS

Okupljanju "Pravda za Davida" prisustvovao i predsjednik Srpske

Zbog nezadovljstva radom Okružnog tužilaštva Banjaluka, skup podrške "Pravda za Davida" prvi put je održan ispred zgrade ove institucije.

Okupljanju je prisustvovao i predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik.

Otac pokojnog Davida Dragičevića, Davor, rekao je da iz Tužilaštva dosad nije dobio nijednu informaciju o istrazi u slučaju smrti njegovog sina, označivši ih kao ključni problem u dosadašnjem dijelu istrage. Podršku je dobio i od predsjednika Dodika, koji je prisustvovao okupljanju.

- Samim tim što je predsjednik ovdje, rekao vam je sve. Samim prisustvom rekao je svoje mišljenje o Tužilaštvu - kaže Dragičević.

Davor Dragičević ponovio je da smatra da je njegov sin ubijen. Dodaje da su nakon otvaranja nove istrage, odnosno prebacivanja predmeta u nadležnost Uprave kriminalističke policije, primjetni pozitivni pomaci i da sada i sam učestvuje u istrazi.

- Nova istraga je pokrenuta i iz mojih ličnih saznanja ide u dobrom pravcu. Znači, o njoj nećemo pričati i iznositi činjenice, da ne bi bilo kao prvi put - navodi Dragičević.

On je rekao i da ne zna koji bi mogao biti motiv za ubistvo njegovog sina.

Iz Okružnog tužilaštva danas se nisu oglašavali, ali su ranije saopštili da, zajedno sa policijom, rade na utvrđivanju svih okolnosti.

Medije i javnost pozvali su na razumijevanje i podsjetili da je Tužilaštvo, u skladu sa ustavima i zakonima Republike Srpske i BiH, nezavisno u svom radu, i ne može donositi preuranjene zaključke pod pritiskom javnosti.