latinica  ћирилица
24/04/2018 |  16:14 ⇒ 21:53 | Autor: RTRS

Matvijenkova prenijela Dodiku pozdrave i poruke Putina

Predsjednica Savjeta Federacije Gornjeg doma Parlamenta Rusije, Valentina Matvijenko prenijela je predsjendiku Republike Srpske, Miloradu Dodiku lične pozdrave i izraze poštovanja predsjednika Ruske Federacije, Vladimira Putina.

"Želim da ispunim nalog koji imam i da lično prenesem pozdrav od predsjednika Rusije, Vladimira Putina, sa poštovanjem i izrazima najboljih želja", rekla je Matvijenko.

Matvijenko je izrazila zahvalnost predsjedniku Dodiku i članovima delegacije na, kako je rekla, ogromnom doprinosu u razvoju i jačanju odnosa između Republike Srpske i Rusije.

"Upravo, zahvaljujući vašim kontaktima i naporima, ova saradnja je posljenjih godina dobila intenzitet" - zaključila je Matvijenko i dodala da će o rezultatima posjete upoznati predsjednika Putina.

Matvijenkova je na današnjem sastanku sa predsjednik Srpske u Palati Republike u Banjaluci izjavila da Republika Srpska nije samo bratska zemlja za Rusiju, već i veoma važan partner.

Ona je zahvalila Republici Srpskoj na gostoljubivom dočeku ruske delegacije, ističući da tu gostoljubivost doživljavaju kao poseban gest poštovanja prema Ruskoj Federaciji.

Predsjednik Srpske je zahvalio na pažnji Ruske Federacije prema Republici Srpskoj, ističući da su prethodni razgovori ukazali na prijateljstvo i uvažavanje po svim pitanjima.