latinica  ћирилица
25/04/2018 |  14:31 ⇒ 14:40 | Autor: SRNA

MUP RS: Posjeta delegacije Rusije protekla bez incidenata

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske saopštilo je da za vrijeme posjete visoke ruske delegacije na čelu sa predsjednikom Savjeta Ruske Federacije Valentine Matvijenko nije evidentiran nijedan incident i da su građani ispoštovali sve zabrane, ograničenja i uputstva.
Banjalučani dočekali rusku delegaciju ispred Palate predsjednika (Foto: RAS Srbija) -
Banjalučani dočekali rusku delegaciju ispred Palate predsjednika (Foto: RAS Srbija)

Ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač pohvalio je pripadnike MUP-a zbog iskazanog profesionalizma i predanosti u izvršenju poslova i zadataka na obezbjeđenju ove posjete.

U saopštenju se dodaje da MUP posebnu zahvalnost duguje građanima Republike Srpske na razumijevanju zbog sprovođenja bezbjednosnih mjera prvog stepena na području gradova Banjaluka i Istočno Sarajevo.

Iz MUP-a podsjećaju da je na nivou MUP-a formiran Štab akcije "RS 2018", koji je sačinio plan obezbjeđenja posjete u skladu sa planiranim protokolom posjete.

Za sprovođenje mjera bezbjednosti najvišeg stepena, Štab je naložio angažman 1.200 pripadnika MUP-a, od kojih je na obezbjeđenju u Istočnom Sarajevu bilo angažovano 300, a u Banjaluci 900 policijskih službenika.