latinica  ћирилица
25/04/2018 |  20:17 | Autor: RTS

Pobjeda Zvezde protiv Čukaričkog (VIDEO)

Zvezda-Čukarički 3:0 (0:0). Fudbaleri Crvene zvezde savladali su na svom terenu ekipu Čukaričkog, golovima Bena, Radonjića i Adžića, čime su se približili osvajanju šampionske titule. Partizan u četvrtak gostuje Radničkom u Nišu.
Crvena zvezda - Čukarički - Foto: B92
Crvena zvezda - ČukaričkiFoto: B92

Zvezda je do pobjede nad Čukaričkim došla golovima Bena u 61. Radonjića u 77. i Adžića u 84. minutu.

Ne pretjerano zanimljivo i sadržajno prvo poluvrijeme odigrano je na našem najvećem stadionu. Obje ekipe u meč su ušle oprezno, čekajući grešku protivnika, igrajući bez mnogo rizika, što se odrazilo i brojem prilika za pogodak.

U drugom dijelu utakmice su se i igrači i oko 7.200 navijača "probudili" i učinili meč mnogo zanimljivijim. Čukarički se povlačio na svoju polovinu iz minuta u minut, što je Zvezda koristila da ostvari dominaciju na sredini terena i stvori znatno veći broj šansi.

Nakon pokušaja Bena iz slobodnog udarca koji je odbranio Belić, Zvezda je uspjela i u nekoliko navrata da probije po bokovima i uputi centaršut, od kojih je najopasniji bio Benov za Krstičića koji je glavom šutirao pored dalje stative.

Zvezda je u 60. minutu meča materijalizovala znatno bolju igru. Nakon što su se uspješno odbranili, Crveno-bijeli su brzo prenijeli loptu na protivničku polovinu, Adžić je odlično prošao kroz sredinu, uposlio Bena, koji je desnom, slabijom nogom matirao golmana.

U 69. Minutu meča drugi put Đurić zaustavlja kontru Zvezde, zbog čega zarađuje i drugi žuti, odnosno crveni karton, što je u mnogome olakšalo posao Zvezdi.

Crveno-bijeli iskoristili su brojčanu prednost. Јoš jednom brz prenos lopte i ulazak u sredinu, ovoga puta Rodića, u nastavku akcije lopta se odbija do Radonjića na ivici šesnaesterca, koji potom u dva navrata sjajnim varkama matira i odbrambenog igrača i golmana gostiju, nakon čega bez mnogo problema smješta loptu u mrežu za 2:0.

Nakon faula gostiju nešto izvan svog šesnaesterca, Adžić, kandidat za igrača utakmice je veoma preciznim udarcem matirao Belića i postavio konačnih 3:0 u 84. minutu meča.

Zvezda je prvoplasirana ekipa na tabeli sa 48 osvojenih bodova, što je 12 više od "vječitog" rivala Partizana, koji igra u četvrtak protiv Radničkog.