latinica  ћирилица
26/04/2018 |  10:40 ⇒ 10:40 | Autor: SRNA

U subotu u Banjaluci turnir sa veteranima fudbala sa Kosova i Metohije

Fudbalski klub "Vrbas" u subotu, 28. aprila, organizovaće u Banjaluci turnir sa veteranima fudbala sa Kosova i Metohije, rekao je Srni predsjednik veterana FK "Vrbas i prijatelji" Milorad Arlov.
Lopta - Foto: Getty Images
LoptaFoto: Getty Images

Arlov je rekao da će fudbalski turnir biti odigran na stadionu u naselju Toplice, te da sutra dolaze veterani FK "Trepča" iz Kosovske Mitrovice, FK "Mokra Gora" iz Zubinog Potoka i FK "Gračanica" iz Gračanice, tri ekipe sa oko 50 veterana, sa kojima će stići i načelnik gračaničke opštine Srđan Popović.

On je naveo da su prijateljstvo i turnir počeli 2008. godine sa veteranima FK "Trepča", što je potom prošireno na Zubin Potok i Gračanicu.

"Ovo je turnir koji je mnogo više od igre, jer smo ga započeli 2008. godine kao znak protesta zbog proglašenja nezavisnosti samoproglašenog Kosova. Turnir je poseban zato što je jubilarni - deseti. Poseban je po tome što su veterani `Vrbasa` i `Trepče` najzaslužniji za bratimljenje 2014. godine Banjaluke i Kosovske Mitrovice", naglasio je Arlov.

Arlov je podsjetio da je turnir, kao i svaki do sada, posvećen narodu na Kosovu i Metohiji, te zahvalio Gradu Banjaluci za podršku.

"Fudbalski turnir između četiri veteranske ekipe biće odigran u subotu na stadionu FK `Vrbas` sa početkom u 14.30 časova", dodao je Arlov.

On je napomenuo da će veterani iz Srpske učestvovati na 10. odlasku na Kosovo i Metohiju 28. juna - na Vidovdan, gdje će odigrati Vidovdanski turnir, a domaćini su i ove godine veterani FK "Mokre Gore" iz Zubinog Potoka.