latinica  ћирилица
26/04/2018 |  11:31 | Autor: SRNA

Odgođena sjednica Doma naroda BiH

Dom naroda Parlamentarene skupštine BiH zbog nedostatka kvoruma nije danas u Sarajevu održao sjednicu na čijem je dnevnom redu, između ostalog, bio zahtjev Predstavničkog doma za razmatranje po hitnom postupku Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH kojim se predviđa skeniranje glasačkih listića u svrhu utvrđivanja rezultata izbora.
Dom naroda - Foto: RTRS
Dom narodaFoto: RTRS

Na sjednicu je od 15 delegata došlo njih 12, ali nije bilo dovoljno delegata iz hrvatskog naroda.

Nakon otvaranja sjednice, predsjedavajući Doma naroda Ognjen Tadić obavijestio je delegate da nisu dobijena pismene informacija o nedolasku troje hrvatskih delegata.

Delegati Ljilja Zovko, Zdenka DŽambas i Mario Karamatić telefonskim putem su rekli sekretaru Doma naroda Bojanu Ninkoviću da nisu u mogućnosti da dođu na sjednicu.

Nastavak sjednice Tadić je zakazao za 15. maj.

Na dnevnom redu Dom naroda bili su i Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o nezavisnim i nadzornim tijelima policijske strukture BiH u prvom čitanju, kojim se ispravlja neusaglašenost u odredbama zakona koji se odnosi na broj članova u Odboru za žalbe policijskih službenika.

Delegati su trebalo da razmatraju i Prijedlog zakona o dopunama Zakona o prekršajima u prvom čitanju kojim se rješava pitanje evidentiranje naplaćenih kazni, te Prijedlog zakona o radu u institucijama BiH u prvom čitanju.