latinica  ћирилица
26/04/2018 |  15:43 ⇒ 18:42 | Autor: RTRS

I.Sarajevo- Pozitivno poslovanje uz niz primjedbi

U gradskoj skupštini podrška vladajuće većine Odluci o usvajanju Izvještaja o izvršenju budžeta Grada Istočno Sarajevo za prošlu godinu, uz pohvale gradskoj upravi na pozitivnom poslovanju.

Uz niz primjedbi na raspodjelu budžetskih sredstava opozicioni SNSD i DNS smatraju da gradska administracija postoji samo zbog sebe, jer je većina budžeta potrošena na plate i naknade zaposlenih.

Nataša Trifković, odbornik SNSD-a u SG Istočno Sarajevo, ističe da je Gradska uprava sama sebi dovoljna, da je sama sebi svrha, te veliki iznos odlazi na plate a najmanji dio na kapitalna ulaganja.

- Ne slažemo se sa Izvještajem gradske Razvojne agencije. 170.000 od 200.000 njihovog budžeta potrošeno je na plate zaposlenih. Јedini benefit- dobra plata direktorice i zaposlenih, navodi Aleksandar Glavaš, odbornik DNS-a u SG Istočno Sarajevo.

- Nastavićemo odgovornu politiku finasiranja i nadam se da ćemo i dogodine imati mogućnost da vas ponovo obavijestimo kako možemo biti primjer drugima, kaže Nenad Vuković, gradonačelnik Istočnog Sarajeva.