latinica  ћирилица
26/04/2018 |  16:45 ⇒ 20:46 | Autor: RTRS

Vulić: Protest SDS-a u Doboju- iskorištavanje pokojnog kolege u predizborne svrhe

Na devetu godišnjicu ubistva potpredsjednika SDS-a Branislava Garića, Gradski odbor SDS-a, zbog nezadovoljstva radom pravosudnih institucija, organizovao je protest u Doboju, ispred zgrade Policijske Uprave.

SDS je nezadovoljan radom pravosuđa koje je Rajka Savića iz Doboja, oslobodilo krivice za Garićevo ubistvo, uz obrazloženje da je u momentu izvršenja bio neuračunljiv.

Član Predsjedništva SNSD-a Sanja Vulić izjavila je da je šetnja vrha SDS-a Dobojem, povodom godišnjice ubistva Branislava Garića, a koje je imalo svoj pravosudni epilog, "sraman pokušaj SDS-a da smrt svog partijskog kolege ponudi kao politički program".

"Ovaj njihov performans samo pokazuje da se oni bave jednom lešinarskom politikom bez cilja i pravca i da su ovo njihovi posljednji trzaji da svog pokojnog i cijenjenog kolegu iskoriste u predizborne svrhe", rekla je Vulićeva.

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica istakao je da je ovo u stvari apel da budemo pravna država.

"Da budemo država koja poštuje institucije, ali institucije koje vode ljudi ne mogu sebe da definišu ljudima, koji dobijaju zadatke od svoje političke organizacije, već moraju da rade u interesu građana Republike Srpske", kaže Govedarica.

MUP demantovao navode SDS-a

Policijska uprava Doboj demantovala je navode iz SDS-a da su manjkavosti u radu policijskih službenika, doprinijele oslobađajućoj presudi u slučaju ubistva Branislava Garića.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske neće dozvoliti da netačne i neumjesne izjave, odnosno napadi na institucije Srpske, utiču na rad policijskih službenika i drugih pripadnika Ministarstva, koji će i u narednom periodu poslove iz svoje nadležnosti obavljati u skladu sa zakonskim i podzakonskim aktima Republike Srpske", navodi se u saopštenju dobojske Policijske uprave.