latinica  ћирилица
26/04/2018 |  19:57 ⇒ 20:48 | Autor: RTRS

I. Sarajevo: Odgođena deložacija porodice Đogić

U skladu sa pravom, ali ipak nepravda. U Istočnom Sarajevu odgođena je zakazana deložacija porodice Đogić. Trebalo je da napuste stan koji su kupili prije 12 godina, a koji nisu uknjižili.

Agonija porodice Đogić se nastavlja. U stan su primili i na adresu prijavili majku s djetetom koja se razvodi zbog nasilja u porodici. Samo to je spriječilo sudske izvršitelje da ih deložiraju.

Đogići su stan platili, ali nisu uknjižili vlasništvo. Investitor, preduzeće "Unigrad” firmi "Građevinar" dugovalo je 50.000 KM. Sud je odučio da stan porodice Đogić ide na doboš. Oni poručuju stan smo platili 60 hiljada KM.

"Imam imam dokaze crno na bijelo. Tu su moja djeca. Grozno je što djeca moraju da gledaju ovo sve. Јa se nikad nisam našla u ovakvoj situaciji. Nikad nisam imala problema u sudu, prvi put ulazim u sud, ne znam ni da se ponašam tamo. Uzimam advokate jednog, drugog, trećeg. Sve je protiv nas. Grozno je reći, ali reći ću koliko god me koštalo, ovo je kao da se radi o nekom kriminalu", rekla je Gordana Đogić.

Zbog najavljene deložacije ispred zgrade su se okupili građani Istočnog Sarajeva i Gordanini roditelji. Za njenog oca Obrena ovo je kako kaže čisti kriminal.

"Čovjeka treba kazniti koji je primio 120.000 KM, i sada on kaže da ne zna ništa. Prepisao na oca, na sestru, na svu porodicu i ja sada nemam ništa. A šta ima moja ćerka i moj zet kad izađu na ulicu sa djecom!?", upitao je Obren Radovanović, otac Gordane Đogić.

"Unigrad" više ne postoji. Bivši vlasnici ove firme priznaju da su Đogići sve platili. Poručuju da su sami krivi što ranije nisu uknjižili svoju imovinu. Okupljeni građani nisu željeli pred kamere, ali kažu da je sve ovo uticalo na zdravlje članova ove porodice.