latinica  ћирилица
26/04/2018 |  20:23 ⇒ 27/04/2018 | 20:13 | Autor: RTRS

Bijeljina: Mićić i dalje ignoriše zahtjeve sportskih klubova

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić i dalje ignoriše zahtjeve sportskih klubova koji ove godine, voljom vlasti, nisu uvršteni u budžet ili su im sredstva iz ranijih godina prilično umanjena.

Cijeli slučaj mogao bi završiti na sudu kao što je to bilo prije nekoliko godina s aferom "fudbalski klubovi" u kojoj su neki od zvaničnika gradske vlasti bili pod nadgledanjem Tužilaštva.

FK "Zvijezda 09" od prvobitnih 50.000 maraka koliko je imao iz gradskog budžeta, u ovogodišnjem dobio je mrvice - svega sedam hiljada maraka. KK "Feniks" ove godine nije dobio ni marke.

Spisak oštećenih je poduži. Oni vide sukob interesa u Savjetu za sport jer kažu - članovi Savjeta izdašni su prema klubovima u kojim obavljaju neku od vodećih funkcija.

Branimir Đokić predsjednik KK "Feniks" kaže da je predsjednik KK "Bijeljina Plus" gospodin Vujić član Savjeta za sport i da je on svom klubu dodijelio 13.000 maraka.

Slično je i sa ostalim članovima Savjeta za sport, ističu naši sagovornici i dodaju da sve aminuje gradonačelnik od koga bezuspješno traže odgovor - zbog čega su oštećeni.

Predsjednik FK "Zvijezda 09" Boris Stanišić navodi da je u međuvremenu njegova juniorska ekipa postala premijerligaš i da su sredstva trebala da se povećaju, a ne da se pet puta umanje.

Na prozivke vlasti odgovaraju.

"Rečeno je da moj klub koristi sale besplatno. Pokazao sam vam dokaz da plaćamo ovu salu 2.500 maraka. Mi smo praktično glavni finansijeri škola", kaže Đokić.

Predsjednik FK "Zenit" Srđan Šušić kaže da ove godine nisu dobili nijedan fening od grada.

"Samo smo jedne godine dobili 750 maraka", naveo je Šušić.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić nije odgovorio na naš zahtjev za razgovor.

Prije mjesec dana o ovoj temi rekao je da, gdje je upravljačka struktura na nivou klubova privatna, tada dobiju manje novca, za razliku od klubova gdje grad ima uticaja na upravljačke strukture.

"Rekao bih prije da je privatna Gradska uprava, jer za razliku od Mićića ja ulažem svoj novac za dobrobit ove djece", kaže Stanišić.

Htjeli smo razgovarati i sa predsjednikom Savjeta za sport Ognjenom Đukom koji je i na čelu DŽudo-kluba "Panter", ali rekao je da je odsutan.

Na razgovor je pristao Slaviša Marković član Savjeta za sport, najavljući da će napustiti to tijelo.

"Očekujem da ti klubovi dođu u narednim danima u gradsku administraciju i obave razgovor. I ako je bilo određenih neregularnosti i nepravilnosti, ja sam za to da se razgovara i ispravi. Razmišljam da podnesem ostavku na mjesto u Savjetu za sport, jer mi ne trebaju sukobi sa ljudima", kazao je Marković koji je i predsjednik Gradske skupštine u Bijeljini.

Ovim slučajem baviće se advokati i upravni inspektor, jer klubovi više nemaju strpljenja za zvaničnike gradske vlasti.

Podsjećamo da je prije nekoliko godina Tužilaštvo češljalo rad zvaničnika Gradske uprave u slučaju "finansiranje fudbalskih klubova", tako da se semberska javnost već navikla na sportske afere.