X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
15/05/2018 |  12:28 ⇒ 22:19 | Izvor: MojeZdravlje

Manuka med pomaže u suzbijanju polenske alergije

Proljeće je period kada se javljaju polenske alergije, te se masa ljudi suočava sa ozbiljnim reakcijama tijela – od curenja nosa, do bolnih i natečenih očiju, do bolnog grla i kašlja.
Med - Foto: ilustracija
MedFoto: ilustracija

Najvažnije je konsultovati se sa doktorom koji će vam prepasiti odgovarajuću terapiju za alegiju, ali stručnjaci tvrde da konzumiranje manuka meda može da vam pomogne u borbi sa simptomima.

Trejsi Lokvud, registrovana dijeteričarka iz Njujorka, otkriva da MGl (metilgoksid), supstanca koja je pronađena u manuka medu može biti izuzetno korisna za osobe koji imaju problema sa curenjem nosa, koje se javlja kao posljedica polenske alergije.

- Aktivni sastojak metilgoksid pokazao se efektivnim alergijska oboljenja sluznice nosa, što je jedan od najčešćih simptoma - kazala je Trejsi.

Metilgoksid, koji se nalazi u manuka medu, može biti efikasan tretman za upalnu sluznicu nosa, bez obzira da li se radi o prehladi, gripu, alergijama ili respiratornoj infekciji.

Osim toga, kašika ovog meda može da vam pruži još zdravstvenih benefita.

- Manuka med može da ubije bakterije u našem tijelu, koristi se i za liječenja opekotina i rana, kao i tretman protiv akni - zaključuje nutricionista.