latinica  ћирилица
17/05/2018 |  12:22 ⇒ 12:44 | Autor: RTRS

Skandal u Argentini zbog priručnika o tome kako zavesti Ruskinje

"Budite čisti, mirišite prijatno i oblačite se lijepo kako bi impresionirali ruske djevojke", samo su neke od preporuka u priručniku, koji je Argentinska fudbalska asocijacija podijelila novinarima pred njihov put na Svjetsko fudbalsko prvenstvo u Rusiji.
Ruski navijači (Foto: https://rs.sputniknews.com) -
Ruski navijači (Foto: https://rs.sputniknews.com)

Priručnik je, prirodno, naišao na lavinu kritika u Argentini, posebno od samih novinara koji su se našli uvrijeđeni što je takvo poglavlje uopšte uvršteno.

"Ruskinje, poput drugih djevojaka, obraćaju pažnju na to da li ste čisti, kako mirišete i kako ste obučeni. Prvi utisak im je jako važan. Ruske djevojke ne vole da ih tretiraju kao objekte i mrze naporne muškarce", navodi se u priručniku, dodajući da Ruskinje treba da tretiraju kao "nešto vrijedno".

Јoš jedan savjet se našao u priručniku:"Vole kad muškarci preuzmu incijativu. Ako to ne znate, vježbajte na drugim ženama prije odlaska u Rusiju."

"Ruskinje su prelijepe i mnogi muškarci bi htjeli da spavaju sa njima. Možda i one to žele, ali one su takođe osobe koje žele da se osjete važno i jedinstveno", ističe se u priručniku.

Za kraj se objašnjava:"Nemojte pitati glupa pitanja vezana za seks. Za Ruskinje, seks je veoma privatna stvar i o njemu se ne razgovara javno."

Čitavo poglavlje izazvalo je ogorčenje na društvenim mrežama i među novinarima. AFA se izvinila i pokrenula unutrašnju istragu, kojom je otkriveno da je dio materijala "odštampan greškom."

Argentinski novinari, koji su pohađali kurs ruskog i kojima su podijeljeni priručnici, kažu da su zvaničnici saveza tražili da im vrate priručnike, a onda iz njih ručno cijepali sporno poglavlje.