latinica  ћирилица
18/05/2018 |  10:47 | Autor: TANЈUG

Odbojkašice: Stigao nas je umor protiv Brazila

Reprezentativke Srbije u odbojci rekle su da je umor glavni razlog poraza od Brazila i ocijenile da njihova ekipa mora bolje.
Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije - Foto: B92
Ženska odbojkaška reprezentacija SrbijeFoto: B92

- Osjetio se umor. Dugo smo putovale i igrale dvije utakmice do ove. Zadovoljne smo kako smo igrale prve dvije jer smo se skoro skupile. Nadam se da ćemo iz tunira u turnir igrati sve bolje - rekla je Ana Bjelica poslije utakmice u brazilskom gradu Barueri.

Srpske odbojkašice su poražene od Brazila sa 3:1 u trećem kolu prvog vikenda Lige nacija, poslije pobjede u prve dvije utakmice nad Јapanom i Njemačkom.

- Brazil je pokazao da je trenutno bolja ekipa od nas. Moramo da dovedemo igru na maksimalni nivo po čemu je zaista prepoznatljiva reprezentacija Srbije - kazala je Bojana Milenković.

Ana Antonijević je navela da je Srbija morala mnogo bolje.

- Bile smo na nivou u prvom setu i do polovine drugog smo igrale dobro, a onda je stigao umor. Morale smo mnogo bolje - rekla je Ana Antonijević.

Trener Branko Kovačević, koji je vodio ekipu umjesto selektora Zorana Terzića, kazao je da je Srbija parirala Brazilu dok je imala svježinu.

- Dok smo imali snagu i svježinu, vrlo ravnopravno smo se nosili sa Brazilom, protiv koga je uvijek teško igrati, a pogotovo pred njihovom publikom. Utisci su pozitivni, možemo da budemo zadovoljni rezultatom i kako smo izgledali ovdje. Ostaje žal jer smo mogli više - naveo je Kovačević.

Reprezentacija Srbije će naredne utakmice u Ligi nacija igrati od 22. do 24. maja, a protivnici će biti Tajland, Poljska i Kina.