latinica  ћирилица
18/05/2018 |  10:51 ⇒ 12:31 | Autor: Guardian

Večeras prva polufinala Fajnal-fora Evrolige

Beogradska arena je spremna za ono najbolje što evropska košarka može da ponudi. Počinje fajnal-for Evrolige i borba za naslov evropskog šampiona.
Evroliga (foto:euroleague.net) - Foto: B92
Evroliga (foto:euroleague.net)Foto: B92

Treneri i po jedan igrač svake ekipe su se na konferenciji za novinare složili da će Fajnal-for u Beogradu biti kruna sezone i da na ovakvim turnirima nema favorita.

Najtrofejniji evropski trener Željko Obradović izrazio je veliko zadovoljstvo što se baš u Beogradu održava ovaj turnir.

On je dodao da, uprkos pritisku, "razmišlja samo o utakmici sa Žalgirisom i tome kako odigrati polufinalnu utakmicu". 

Njegov protivnik u polufinalnoj utakmici je ekipa Žalgirisa, koju sa klupe predvodi Željkov "učenik" Šarunas Јasikivičijus, koji je izjavio da je ponosan na svoje igrače.

"Kao trener koncentrišem se na osnovne stvari, napredujemo dan po dan, ovo je jedan veoma dug proces. Vjerujem u svoje igrače, koji žele da rade i napreduju, za nas je najbitnije da idemo korak po korak, što radimo čitave sezone", izjavio je Šarunas.

U drugom polufinalu sastaju se CSKA i madridski Real. 

Trener CSKA Dimitris Itudis izjavio je, između ostalog, na srpskom jeziku da se on i njegovi igrači ne plaše pritiska i toga što nisu favoriti za osvajanje Evrolige.

"Pritisak je sastavni dio posla, nešto od čega ne treba bježati. Kao trener velikog kluba i ne razmišljam o pritisku, on je tu da nas samo učini boljima, ne samo u košarci. Ne bavim se kladionicama, ali u neku ruku mi je i drago što u polufinale ulazimo čak i kao autsajderi", izjavio je Itudis.

Najtalentovaniji igrač u Evropi Luka Dončić, na pitanje "da li očekuje podršku srpske publike, s obzirom na to da je direktno 'oteo' titulu Srbiji na EP", rekao je:

"Da, naravno, očekujem. Јa sam zvezdaš, volim Srbiju i Beograd, u kojem sam mnogo vremena provodio kao klinac", izjavio je Dončić. 

Beograd najviše simpatija gaji prema Fenerbahčeu koji trenira Željko Obradović, a za njega igraju bivši zvjezdaši Kalinić i Gudurić, te bivši košarkaš Partizana Veseli.

U prvom polufinalu od 18 časova igraće aktuelni šampion Fenerbahče i Žalgiris, a u 21 čas počinje duel CSKA - Real Madrid.

Finalna utakmica ovogodišnje Evrolige biće odigrana u nedjelju.