latinica  ћирилица
18/05/2018 |  12:20 ⇒ 12:20 | Autor: Večernje novosti

Obradović: Partizan i Zvezda zaslužuju Evroligu

Trener Fenerbahčea i ujedno najtrofejniji evropski trener Željko Obradović kaže da nije dobro što u završnici Evrolige nema srpskih timova, ali da se nada da će se to promijeniti već sljedeće sezone.
Željko Obradović (FOTO: Novosti/ arhiva VN -
Željko Obradović (FOTO: Novosti/ arhiva VN

- Јasna su pravila kako se ulazi u Evroligu - kaže za Obradović koji je trenersku karijeru, po uspjesima neuporedivim u kontinentalnim okvirima, započeo evropskom titulom sa Partizanom.

Crno-bijeli su već četiri godine izvan evropske klupske elite, a naredne sezone neće biti ni crveno-bijelih poslije pet uzastopnih učešća. Vječiti rivali su u sezoni 2013/2014. jedini put zajedno igrali u najboljem društvu.

- Mislim da i Partizan i Crvena zvezda imaju kvalitet, trebalo bi da budu stalni članovi Evrolige. Nadam se da će to u budućnosti da se dogodi. Srpska košarka i ta dva kluba to zaslužuju, prije svega, zbog onoga što su uradili u prošlosti, a i zbog onoga što predstavljaju u ovom trenutku, sa ogromnom armijom navijača. I jednima i drugima želim da u što skorije vrijeme budu zajedno u Evroligi - rekao je Obradović.

Možda će najava proširenja Evrolige u bliskoj budućnosti omogućiti da i na taj način Srbija verifikuje status zemlje košarke.

- Možda će biti moguće da se to desi, a ja se tome najiskrenije nadam - kaže najbolji ambasador srpske košarke u Evroligi.