latinica  ћирилица
18/05/2018 |  15:39 ⇒ 18:15 | Autor: RTRS

Počeo Drugi banjalučki ćevap fest

Počeo je Drugi banjalučki ćevap fest. Danas i sutra na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti, svi koji vole mogu probati banjalučki ćevap.

Ukusan, fin i dovoljno primamljiv da ovog vikenda na jednom mjestu okupi ljubitelje dobrog zalogaja, a ćevap to jeste. Organizatori ističu da je ova manifestacija svojevrstan omaž brendu grada.

"U slavu našeg ćevapa koji polagano grabi ka UNESKU jer i republika je prihvatila da je gastro proizvod geografskog porijekla, pa ćemo, nadam se, zaštiti ćevap na pravi način", naglasio je promoter "Ćevap festa" Nebojša Kuštrinović.

"Kao što znate trenutno se dešava i Sajam cvijeća u Banjaluci, tu su i KUD-ovi iz regiona i dijaspore, tako da Banjaluka nastavlja praksu otvorenog grada", izjavio je šef kabineta gradonačelnika Milan Grubor.

Fantastična pločica sa sasvim malo luka, idealan je recept za izvrstan dan. A u čemu leži kvalitet savršenog ćevapa, u receptu ili roštiljdžiji?

Zato Ćevap fest obećava, brojni ljubitelji ukusnih mesnih pločica okupili su se na jednom mjestu, aplaudirajući manifestaciji koja slavi najukusniji domaći brend.