latinica  ћирилица
18/05/2018 |  16:25 ⇒ 18:13 | Autor: RTRS

Teslić: Pet porodica poginulih boraca riješilo svoje stambeno pitanje

Pet porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida na području opštine Teslić, danas je riješilo svoje stambeno pitanje.

Slavojka Stojanović iz Liplja, majka poginulog borca, kaže da je godinama živjela kao podstanar. Krov nad glavom za nju je veliko olakšanje. 

"Poginuo mi sin i zahvaljujem se onima koji se brinu o stanu da nas zbrinu", dodala je Slavojka Stanojević.

Stambeno zbrinjavanje porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, zajednički realizuju resorno ministarstvo i opštinska uprava. Saglasni su da postoji još porodica iz boračkih kategorija koje čekaju rješenje ovog problema. 

"Ovim činom naravno nisu riješene sve porodice i danas smo na sastanku zajedno sa ministrom ovo pitanje raspravili", izjavio je zamjenik načelnika opštine Teslić Milovan Stanković.

"Mi tražimo modalitete kako da to dovedemo do kraja. I nadamo se da ćemo u saradnji sa lokalnim vlastima, u smislu, da lokalne vlasti zajedno sa nama i svojim strukturama, na lokalnom nivou dođemo do tačnih podataka, da prepoznamo i komisijski utvrdimo koji to ljudi nisu riješili stambeno pitanje", istakao je ministar rada i boračko-invalidske zaštite u Vladi Srpske Milenko Savanović.

U Republici Srpskoj stambeno je zbrinuto osam hiljada 256 porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije. Za te potrebe kao i dodjelu bespovratnih novčanih sredstava, Vlada Srpske uložila je 150 miliona maraka.