latinica  ћирилица
18/05/2018 |  17:58 ⇒ 19:11 | Autor: RTRS

Ministarka Davidović posjetila opštinu Nevesinje

Ministar porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske Јasmina Davidović danas je u Nevesinju razgovarala sa predstavnicima lokalne uprave , a posjetila je i Udruženje roditelja djece i omadine sa posebnim potrebama „Moja nada", Dječiji vrtić „Sveta Evgenija carica Milica“ i Fudbalski klub „Velež“.
Nevesinje, Davidović - pomoć za dvije ustanove i Fudbalski klub "Velež" - Foto: SRNA
Nevesinje, Davidović - pomoć za dvije ustanove i Fudbalski klub "Velež"Foto: SRNA

Iskazana je spremnost resornog ministarstva da kroz projekte i redovne aktivnosti podrži ustanove, udruženja i sportske klubove koji okupljaju djecu i omladinu.

Davidovićeva je Udruženju "Moja nada" uručila rješenje za jednokratnu pomoć od 3.000 KM, higijenski materijal i slatkiše za štićenike. Naglasila je da cijeni rad zaposlenih u Dnevnom centru i opredjeljenje lokalne uprave da finansira rad udruženja.

"Ovo je izuzetno težak i važan društveni posao koji mnogo znači djeci i njihovim porodicama", istakla je ministarka.

Prilikom obilaska Dječijeg vrtića Davidovićeva će ovoj ustanovi uručila didaktički materijal. Čestitala je i polaznici vrtića Katarini Vujić za osvojenu prvu nagradu na likovnom konkursu priređenom povodom Međunarodnog dana porodice.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta i Opština Nevesinje će finansirati rješavanje problema prokišnjavanja na objektima Dječijeg vrtića i zgrade u kojoj su smješteni Radio Nevesinje, Udruženje “Moja nada“ i FK “Velež“, potvrđeno je na današnjem sastanku.

Ministarka Davidović je najavila i podršku FK "Velež" za adaptaciju prostorija i uređenje pomoćnog igrališta. Od KMF "Nevesinje" dobila je zahvalnicu za uručenu pomoć resornog ministarstva.

S. Pešut/RTRS