latinica  ћирилица
19/05/2018 |  13:22 ⇒ 15:31 | Autor: SRNA

Počeo Prvi međunarodni džudo turnir "Zvornik open"

U Zvorniku je danas otvoren Prvi međunarodni džudo turnir "Zvornik open" na kome učestvuje 55 klubova iz sedam zemalja sa više od 700 takmičara.
Zvornik - Zoran Stevanović - Foto: SRNA
Zvornik - Zoran StevanovićFoto: SRNA

DŽudo turnir otvorio je gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović, koji je istakao da ovu i slične manifestacije podržava grad Zvornik.

"Ovo je značajan sportski događaj za promociju Zvornika i džudo sporta uopšte", rekao je Stevanović i dodao da je ovaj turnir dugogodišnji plod rada svih koji su vezani za džudo u Zvorniku.

Stevanović je svim učesnicima turnira iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Austrije i Rumunije poželio što više dobrih sportskih rezultata i novih prijateljstava.

Predsjednik DŽudo saveza Republike Srpske Ognjen Pavlović ocijenio je da je ovako dobro organizovan turnir, prije svega, u interesu i DŽudo saveza Srpske, svih džudo klubova i mladosti Republike Srpske koja je aktivno uključena u vlastiti i razvoj sporta.

"Posebno mi je drago što je ovaj turnir okupio ovoliki broj takmičara iz zemalja okruženja, što mu daje masovnost i naravno odlične sportske rezultate", rekao je Pavlović.

Predsjednik DŽudo kluba "Srpski soko" iz Zvornika Dragan Božović podsjetio je da je ovaj klub u 22 godine postojanja postigao izvanredne rezultate osvajajući medalje na republičkim, državnim, balkanskim i evropskim prvenstvima.

"Imamo pet evropskih medalja u konkurenciji kadeta, juniora, seniora, pa čak i veterana", naglasio je Božović.

On je podsjetio da je sportista DŽudo kluba "Srpski soko" Vasilije Vujićić osvojio prošle godine prvo mjesto na Internacionalnom takmičenju u Dubrovniku, prvo mjesto na Prvenstvu Republike Srpske, te prvo mjesto na Međunarodnom turniru na Palama i drugo mjesto na Međunarodonom turniru u Rumuniji.

Božović je dodao da u DŽudo klubu "Srpski soko" aktivno trenira oko 200 sportista i zahvalio se svima koji su pomogli održavanje ovog turnira.

Organizator ovog turnira, koji se održava povodom 21. maja - Dana grada, je DŽudo klub "Srpski soko", a pokrovitelj je grad Zvornik.